ŠTIMAC O SRNI

'Srna je kapetan i ne može na posudbu u Chelsea'

27.10.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Iako su ga već pokušali dovesti na Stamford Bridge, Darijo Srna još je uvijek u ukrajinskom Šahtaru. Razlog njegova ostanka u Donjecku je visoka odšteta, ali i odnos kapetana Srne i predsjednika kluba Ahmetova

Britanski Mirror objavio je priču da bi Chelsea rado u zimskom prijelaznom roku doveo Darija Srnu, a priča je potkrijepljena izjavom Damira Štimca, zastupnika kapetana Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije, koji je za tportal.hr izjavio:

'Ma kakva posudba? Kao prvo, to nisam rekao, a kao drugo, kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije ne može nikamo ići na posudbu', rekao je Štimac.


Dobro, ne može na posudbu, ali možda ga Chelsea u siječnju može kupiti?

'Na to ne mogu dati odgovor, jer Darijo je u ovom trenutku koncentriran isključivo na Šahtar i nastupe u Ligi prvaka. Što će biti u siječnju, o tome je prerano govoriti', zaključio je Štimac mlađi, ostavivši mogućnost zamjene Donjecka za London ipak otvorenom.

Taj posao ne spominje se prvi put, jer i ljetos su Srnu selili na Otok. No kriza koja je pogodila (i) nogometni svijet osjeti se i kod ruskog bogataša Romana Abramoviča, kojem je očito 16 milijuna eura (koliko piše na Transfermarktu) odštete bilo previše. Englezi su sada zaigrali na opciju posudbe, ali sigurno je samo jedno - Srna nije igrač za probe. Jedino što Englezima ide na ruku jest datum prestanka Srnina ugovora sa Šahtarom, a to je 30. lipnja 2011.