tko umjesto perišića?

Sprema li se drastična promjena u sastavu? Većina navijača na terenu bi željela vidjeti ovog igrača, a i izbornik Dalić spomenuo ga je kao potencijalnog startera

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 28.06.2021 09:27
  • Objavljeno 28.06.2021 u 06:31
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala Eura protiv Španjolske. Naravno, Hrvatska se nada prolasku u četvrtfinale, ali do tog uspjeha morat će doći bez Ivana Perišića, kojem su nalazi pokazali da je pozitivan na koronavirus

Kao grom iz vedra neba vijest o pozitivnom nalazu Ivana Perišića udarila je izbornika Zlatka Dalića, ali još više i hrvatske navijače, koji su svjesni Perišićeve uloge u momčadi.

A da veznjak Intera na ovom Euru igra u velikoj formi, potvrdio je baš Zlatko Dalić prije nekoliko dana, izdvojivši upravo Ivana Perišića kao igrača koji je u sjajnoj formi.

Nažalost, sljedećih još devet dana Perišić će biti u samoizolaciji i na raspolaganju će biti, nadamo se, tek za utakmice u polufinalu. Ali da bi do njega došli, prvo izbornik treba naći adekvatnu zamjenu, a onda još i pobijediti Španjolsku.

A tko se izborniku nudi?

'Mi smo govorili i prije da na toj poziciji imamo najbolji i najširi izbor igrača. Tu su Brekalo, Rebić i Oršić koji to igraju. Ako ćemo nešto drugačije, tu je i Ivanušec, ali mislim da ćemo ići s igračem koji i inače igra tu poziciju. Koga god odaberemo, dat će sve od sebe. Da će biti na nivou Perišića, teško, ali dat će sve od sebe. Španjolci su sigurno pripremali ekipu da bude nešto defenzivnija na toj strani, a sada će vjerojatno napraviti nove promjene. Ipak, kažem, tu smo najbolje pokriveni, pronaći ćemo rješenje', izjavio je Dalić po dolasku u Kopenhagen.

Naravno, prema nekakvoj logici, čini se da najviše izgleda zaigrati od prve minute ima Ante Rebić. Nakon njega drugi je favorit Josip Brekalo, a tek treći Mislav Oršić. U anketi tportala (na dnu članka) još uvijek možete sudjelovati...

Potvrđuje to i minutaža na dosadašnjem dijelu Eura. Rebić je protiv Engleske igrao 78 minuta, dok je Brekalo ušao s klupe i igrao zadnjih 20 minuta. Protiv Češke, Rebić i Brekalo igrali su tek prvo poluvrijeme. U dvoboju protiv Škotske, Rebić je igrao zadnjih desetak minuta, dok je Brekalo ostao na klupi.

Što se Oršića tiče, iza kojeg je sjajna sezona u Dinamovom dresu s hat-trickom protiv Tottenhama, on je protiv Engleske i Škotske bio prekobrojan, to jest na tribini, a samo je u okršaju protiv Češke ušao u službeni zapisnik.

Međutim, kada bi izbornik Dalić slušao čitatelje tportala, ali i neke nogometne stručnjake, 28-godišnji krilni napadač Modrih Mislav Oršić trebao bi na terenu protiv Španjolske biti od prve minute. Naime, Oršić je uvjerljivi pobjednik naše ankete, u kojoj smo vas pitali tko bi trebao dobiti priliku umjesto Ivana Perišića.

Svoj glas dalo je gotovo 11.000 glasača, a u korist Mislava Oršića išlo je više od 58 posto glasova. Na drugom mjestu je Ante Rebić s 26 posto glasova, dok je Brekalo dobio devet posto. Kako je izbornik Dalić spomenuo i Luku Ivanušeca, kao potencijalnog startera, onda je i on bio u izboru, ali njemu ste dali još manje glasova, tek sedam posto.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal