težak udarac za 'vatrene'

[ANKETA] Tko će zamijeniti Ivana Perišića? Ovo su igrači koje bi izbornik Zlatko Dalić mogao ubaciti u prvih 11 protiv Španjolaca

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.06.2021 13:24
  • Objavljeno 27.06.2021 u 08:52
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je strašan udarac samo dva dana prije utakmice osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolaca (ponedjeljak, 28. lipnja, 18 sati, Kopenhagen) nakon što je objavljeno kako je Ivan Perišić pozitivan na koronavirus

Ivan Perišić bio je pozitivan na redovnom testiranju na koronavirus uoči puta na utakmicu osmine finala protiv Španjolske te mu je određena mjera samoizolacije u trajanju od deset dana, tijekom kojih neće moći konkurirati za nastupe reprezentacije na Europskom prvenstvu, priopćili su iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Strašan je to udarac za izbornika Zlatka Dalića i 'vatrene' jer je Perišić bio jedan od najboljih igrača Hrvatske u grupnoj fazi Eura. Zabio je izjednačujući gol u remiju (1:1) s Česima te je asistirao kod prvog i zabio treći gola u pobjedi (3:1) nad Škotima u Glasgowu, kojom je hrvatska reprezentacija izborila nastup u osmini finala.

Izbornik Dalić se, uz sve probleme koje je do sada imao, našao pred najvećim! Protiv Španjolaca zbog kartona neće biti jednog od najiskusnijih, stopera Dejana Lovrena, a sada je praktički do samog kraja Eura ostao i bez Ivana Perišića!

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Srećom, na poziciji lijevog krila 'vatreni' imaju nekoliko sjajnih opcija, sve redom vrhunske igrače kojima ne bi trebao biti problem 'uskočiti' i zamijeniti Perišića. No, i tu je za izbornika Zlatka Dalića velika dilema!

Sigurno je sa su Ante Rebić i Josip Brekalo u prednosti, ali pitanje je kome će od njih dvojice Dalić dati prednost u osmini finala protiv Španjolaca. Rebić je iskusniji, ali je izvan forme (uz to ga je Dalić forsirao na mjestu čiste 'špice' koja mu baš ne odgovara), a ni Brekalo se na ovom Euru baš nije iskazao.

Ali, tu su dva debitanta na velikim natjecanjima - Mislav Oršić i Luka Ivanušec!

Baš je Ivanušec na utakmici protiv Češke zamijenio Brekala i pokazao se kao pravo osvježenje, pa bi Dalić možda mogao razmisliti da mu da priliku od prve minute. Najmanje šansi da zaigra protiv Španjolaca ima Oršić, ali u reprezentaciji je, putuje za Kopenhagen i sigurno je da Dalić može računati na njega.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na utakmicu osmine finala 27.6.2021. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

VIDEO: PIXSELL / SRECKO NIKETIC/PIXSELL