UTORAK - 20.45 SATI

Spektakl na Poljudu; ovo je prvih 11 Hrvatske koji će loviti pobjedu protiv nezgodnih Slovenaca, a neke Dalićeve promjene su pomalo neočekivane!

07.09.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas na Poljudu (20.45 sati) igra sa Slovenijom u sklopu šestog kola skupine H kvalifikacija za SP

Vatreni nastavljaju svoj put prema novom velikom natjecanju, a sljedeći suparnik je Slovenija, stari znanac koji nas je iznenadio na početku ovih kvalifikacija i svladao u Ljubljani 1:0. To je i jedina pobjeda Slovenaca protiv Hrvatske u 10 međusobnih dvoboja, jer prije toga su naši nogometaši upisali šest pobjeda, a tri susreta završila su neodlučeno.

No bez obzira na statistiku svi su svjesni kako smo se sa susjedima uvijek mučili te da nas i ovoga puta očekuje teška utakmica, jer ovo je treći susret hrvatskih reprezentativaca u tjedna dana.

Ali kako nama tako i Slovencima, umor je prisutan na obje strane, pa Zlatko Dalić mora kemijati s prvih 11. Prema zadnjim informacijama koje dolaze iz hrvatskog tabora na golu je Ivušić, u zadnoj liniji s desna na lijevo su Uremović, Lovren, Vida i Barišić, u veznom redu su Brozović, Pašalić i Kovačić, na desnom krilu Kramarić, na lijevom Perišić, a u vrhu napada Livaja. Za nogometne analitičare neke Dalićeve promjene su pomalo neočekivane...

  • +4
Trening Hrvatske na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Moramo biti favoriti na Poljudu, pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti i najteža utakmica jer je treća unutar sedam dana, a Slovenija je agresivan i vrlo borben suparnik. Uostalom, Slovenija nas je već pobijedila i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve bit će nam jako teško', poručio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić i nastavio:

'Uopće ne sumnjam u naš motiv. Nosit će nas publika i vjerujem da ćemo pobijediti. Na koji način manje je važno. Samo su bodovi važni u ovom trenutku. Slovenci će igrati koliko im mi dopustimo i kako se postavimo. Kada smo igrali presing protiv Rusije i Slovačke također nismo suparniku dali da se razigra. Opet je jako bitno da kvalitetno reagiramo na drugu loptu. Znamo da moramo ostvariti dobar rezultat, a u svemu je jako važna podrška naših navijača. Sjećamo se Mađarske na Poljudu i te atmosfere. To je za naježiti se. Očekujemo podršku, a mi ćemo se zahvaliti s osvojena tri boda.'

  • +4
Trening Slovenije na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski uspješno plovi kvalifikacijama, u svojoj skupini dijeli prvo mjesto na ljestvici s Rusijom, obje reprezentacije imaju po 10 bodova, slijedi Slovenija sa sedam, Slovačka je četvrta sa šest, dok su Malta i Cipar na dnu sa po četiri boda.

A evo kako razmišljaju u slovenskoj reprezentaciji...

'Znamo tko je favorit u ovoj utakmici i svjesni smo toga, ali sportski je nešto očekivati i pozitivan rezultat. Ne možemo doći i dići ruke. O kvaliteti ne treba raspravljati, treća je utakmica u ciklusu, nije to lako, moramo biti odlučni i hrabri da bi došli do naših želja, ali vidjet ćemo. Ovo je nova utakmica, nema to veze s utakmicom u Ljubljani. Ja vjerujem u svoje igrače i uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu', izjavio je slovenski izbornik Matjaž Kek.