OD IDUĆE sezone

Promjena sustava natjecanja koji je Hajduka odveo do dva uzastopna kup trofeja

06.06.2023 u 13:01

Bionic
Reading

HNS-ov povjerenik za natjecanja Josip Brezni u emisija MAXSport Studio HNL je izjavio kako se sustav natjecanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa vraća na staru formulu prema kojoj se finale igralo na dvije utakmice.

Taj je sustav bio na snazi do 2014. godine, uz izuzetke 1997. i 1999 godine.

'Sve faze SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će se na jednu utakmicu, osim finala. Vraćamo finale na dvostruki kup sustav o čemu smo razgovarali i s klubovima. To je zanimljivo jer oba kluba sudionika finala imaju dodatni prihod od gledatelja. Činjenica je da je jedna finalna utakmica možda i zanimljiva jer donosi neizvjesnost, ali troškovi su veliki, a zapravo efekt nije onakav kakvog bi klubovi mogli imati, pojasnio je povjerenik natjecanja Josip Brezni i istaknuo da će već u sezoni 2023/2024.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Samo da pogledamo ovogodišnje finale, da je prva utakmica bila u Šibeniku, bio bi pun stadion, sigurno bi bio pun i u drugoj. Prema tome, klubovi bi mogli tu još dodatno zaraditi. Prijedlog da se samo finale igra na dvije utakmice je prošao konzultacije s klubovima,s tim da će domaćin prve utakmice biti slabije rangirani klub po kup koeficijentu. To će krenuti već od iduće sezone i to tako da bi se prva utakmica igrala 15., a drugu 30. svibnja', informirao je Brezni.