INTRIGANTAN ODGOVOR

Potreseni Domagoj Duvnjak neće igrati za Hrvatsku na SP-u?

22.01.2024 u 20:57

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši doživjeli su i treći poraz u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a bolja od njih bila je reprezentacija Islanda koja je u Kölnu slavila s 35:30 (16:18). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Silno razočaranje zavladalo je među hrvatskim rukometašima. U takvom je raspoloženju bio i kapetan Domagoj Duvnjak.

'Ne sjećam se kad smo odigrali ovakvo drugo poluvrijeme. Mislim da smo primili 20 golova. Puno tehničkih grešaka. Mislim da smo primili valjda deset golova iz kontre u drugom poluvremenu. Raširili su nas, gubili smo duele 1 na 1. Ušli smo u njihov mlin i nismo znali izaći iz toga', rekao je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak za Dnevnik Nove TV.

'Nelogično je sve. Definitivno, ja stvarno trenutno nemam objašnjenja. Prvo poluvrijeme je bilo u redu, zabijali smo dosta lakih golova, ali drugo poluvrijeme, sve što sam rekao. Puno tehničkih grešaka, bili su brži od nas i to je nešto što se ne smije događati. Baš užasno drugo poluvrijeme. Igrači su dali sve od sebe, drugačiji je bio govor tijela nego protiv Mađara. Htjeli smo, ali Island je definitivno bio bolji, iako je bio bez nekoliko igrača'.

Što smo dobili ovim prvenstvom? Neke nove igrače?

'Ja stvarno ne bih nikoga izdvajao, ovo je momčadski sport. Ima momaka koji su pokazali da mogu igrati na visokom nivou. Pozitivna je ona utakmica protiv Španjolske, ali to je najgore što nam se moglo dogoditi. Svi smo poletjeli, iako smo upozoravali da se takva utakmica dobiva jednom u 50 godina. Euforija se napravila i nije se lako spustiti nakon takve utakmice. Žao mi je utakmice protiv Austrije koju smo morali dobiti. Vodili smo s tri pogotka razlike na tri minute prije kraja utakmice, ali napravili smo ponovno par tehničkih grešaka i to mi je žao'.

Izbornik Goran Perkovac je ovo nazvao podbačajem. Vaš komentar?

'Definitivno je ovo podbačaj. Već neko vrijeme nemamo pravi rezultat i očito nešto ne štima. To nije na meni, potrebno je napraviti detaljnu analizu nakon prvenstva i hladne glave vidjeti kako se vratiti. Mi, nadam se, imamo već uskoro olimpijske kvalifikacije pa Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj koje je jako bitno i nadamo se da ćemo izvući neke pouke nakon ovakvog turnira'.

Za kraj, kad je već spomenuo turnir koji će nagodinu, zajedno s Danskom i Norveškom ugostiti Hrvatska, dobio je pitanje planira li svakako biti tamo.

'Vidjet ćemo...', kratko je s tužnim izrazom lica rekao Duvnjak.

  • +26
Rukomet: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL