RAZOČARENJE NA NAJJAČE

Izbornik Perkovac nije bježao od odgovornosti: Isključivi krivac za poraz sam ja

22.01.2024 u 17:19

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši doživjeli su i treći poraz u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a bolja od njih bila je reprezentacija Islanda koja je u Koelnu slavila s 35:30 (16:18). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Izbornik Goran Perkovac hrabro je stao pred kamere RTL-a i priznao.

'Moram reći odmah, ja preuzimam odgovornost za ovo što smo danas igrali. Igrali smo katastrofalno loše, Ja i moj staf nismo uspjeli ekipu vratiti da bude ratnički raspoložena, da radi prekršaje, da u napadu igra pametnije. Nego smo stalni nešto križali, tako smo izgubili sigurno sedam, osam lopti. Promašivali smo zicere. Ali kažem, ja odgovaram za ovaj rezultat. Promašivali smo sve, nismo radili kako treba, morao sam bolje reagirati i bolje pripremiti ekipu', bio je vrlo iskren Goran Perkovac.

>> Hrvatskoj više ne igraju ni kalkulacije; debakl protiv Islanda za kraj maštanja

'Mislim da smo za utakmicu bili dovoljno dobro pripremljeni, ali nismo probudili tu želju i žar u igračima. To je najveći problem, a tako je bilo već u dvije, tri utakmice. A tko to drugi treba napraviti nego mi? Zato i kažem da sam krivac ja, sa svojim pomoćnicima'.

Bilo je puno problema u napadu, puno tehnički pogrešaka.

'To ćemo morati kasnije izanalizirati, mislim da ova besmislena križanja koja smo radili cijelu utakmicu su jednostavno izraz nemoći. Nimso imali šut iz vana kako treba, nismo uspjeli pravu loptu dogurati do pivota, sve je bilo nešto na silu. A i kad smo došli do šansi, promašivali smo. Jednostavno, nismo bili pravi, nismo mogli pobijediti ovu utakmicu'.

Opet je dobru utakmicu imao golman Dominik Kuzmanović koji je obranio deset udaraca.

'Deset obrana je dobro, ali nije nešto ekstremno. Možda i jedina naša svijetla točka u igri. Moramo sve analizirati, napravili smo toliko tehničkih grešaka u jednoj utakmici da je dovoljno za tri utakmice. Nismo imali više šanse jer nismo igrali pametno, koji je razlog, vidjet ćemo kasnije'.

Pred Hrvatskom još je jedna utakmica, u srijedu od 20.30 protiv domaćina turnira, Nijemaca.

'Želim ući u tu utakmicu tako da probamo dobiti, ali svi moramo mobilizirati zadnje snage jer neće ići. Za njih utakmica od ekstremne važnosti, a ako mi budemo igrali s ovoliko malo želje i volje, neće ići', zaključio je izbornik.

  • +26
Rukomet: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više pronađite OVDJE.

Standings provided by Sofascore