REALNO?

Mnogi su od Luke Cindrića očekivali više, a on nakon svega nudi - optimizam

22.01.2024 u 19:04

Bionic
Reading

Iako je u godinama kada bi svojim iskustvom trebao donositi prevagu, na račun 30-gdišnjeg Luke Cindrića stizale su kritike od ljudi iz rukometnog svijeta.

Hrvatska je porazom 30:35 od Islanda ostala i bez teoretskih izgleda za plasman u polufinale Eura. U toj je utakmici Luka Cindrić zabio četiri gola, ali kao i u prethodnima, nije bio onaj 'motor' kojeg bi bivši igrač Barcelone i Kielcea mogao biti.

'Krenuli smo odlično, igrali brzo i u obrani i u napadu, vodili smo na poluvremenu, ali opet nam se dogodila crna rupa iz koje se nismo uspjeli izvući. Pali smo, nismo imali snage. Žao mi je, dogodile su se greške koje ne bi smjele. I to je na kraju odlučilo', rekao je Cindrić pred kamerama RTL-a.

'Uvukla se neka nesigurnost, davali smo im lopte u ruke, kontrirali su nas. zapravo, ono što smo mi njima trebali odigravati, oni su to radili nama. I kad smo napravili neki višak, golman je obranio. Teška utakmica. Ali pokazali smo borbenost, bili smo svjesni da smo odigrali loše protiv Mađarske i da samo borbenošću možemo nešto napraviti. U budućnosti morao otklanjati te padove u 'crnu rupu'.

Protiv Njemačke Hrvatska igra za čast?

'Definitivno. Istina, nemamo šanse ići dalje, ali svaka utakmica za nas je važna, jer nosimo hrvatski dres. I tako se trebamo ponašati na terenu. Bit će teško, ali pokušat ćemo odigrati najbolju utakmicu i pobijediti Nijemce. I da sumiram. Mislim da je ova ekipa pokazala puno toga dobroga. Isto tako i lošega. Ali ja sam optimističan, jer mladi koji su došli, pokazali su da se na njih može računati', zaključio je Cindrić.

  • +26
Rukomet: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više pronađite OVDJE.