ehf euro cup

[FOTO] Pomlađena Hrvatska nastavila stopostotni niz, a protiv Slovačke pokazala i kako se snalazi kada je u rezultatskom minusu

29.04.2021 u 19:36

Bionic
Reading

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu, po drugi put u dva dana, slavili protiv Slovačke. Nakon pobjede 32:24 u srijedu, ovog četvrtka do pobjede 26:23 (12:13) došlo se ipak teže od očekivanog. No, ovo je mlada reprezentacija, u stvaranju, pa su i oscilacije razumljive. Inače, Hrvatska u četiri kola ima sve četiri pobjede

Izabranici Hrvoja Horvata, koji igraju u bitno pomlađenom sastavu, stigli su i do četvrte pobjede u ovom natjecanju i druge u Varaždinu u samo dva dana protiv Slovačke.

No, za razliku od glatkih 32-24 u srijedu, danas su se hrvatski rukometaši itekako pomučili s domaćinom sljedećeg EURA.

Slovaci su od samog kraja prvog dijela vodili s čak i tri razlike do 50. minute, kada Hrvatska uspijeva poravnati na 21:21. Šest minuta prije kraja Mihić dovodi Kauboje u vodstvo (23:22), da bi Pavlović pet minuta prije kraja povećao na 24:22, a Tin Lučin iz sedmerca osigurao pobjedu (25:22).

Prvi strijelci kod Kauboja bili su Domagoj Pavlović i Tin Lučin s pet golova, dok je Luka Šebetić zabio tri. Slovake je predvodio Hruščak sa sedam golova.

Hrvatska će u subotu u Veszpremu igrati s Mađarskom.

  • +15
Hrvatska - Slovačka, utakmica EHF Europa Cupa (29. 4. 2021.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX