STRAŠNO!

Očuh prije meča upucao boksačicu

04.04.2011 u 08:02

Bionic
Reading

Njemačka boksačica Rola El-Halabi (25) teško je ozlijeđena nakon što ju je upucao očuh i bivši menadžer Hicham 'Roy' El-Halabi (44)

Incident se dogodio u petak navečer uoči meča u kojem se Rola trebala boriti protiv izazivačice iz BiH, Irme Balijagić-Adler, za titulu prvakinje po verziji WIBF.

Njezin očuh je stigao pred svlačionicu, ranio dvojicu zaštitara i zatim ušao u sobu gdje se nalazila Rola. Svi su morali izaći van, osim nesretne boksačice, kojoj je pucao u ruke i noge.

'Bilo je pakleno i stravično. Kako sam saznala, Rolu je ranio njen očuh, koji joj je nekad bio menadžer. Kruže priče kako je planirao da će je upucati u ringu, ali, srećom, prije našeg meča neplanirano je održana još jedna borba, tako da smo bili u svlačionici kada se sve to dešavalo,' izjavila je Irma za list Oslobođenje

Prema posljednjim informacijama, zaštitari i boksačica su izvan životne opasnosti, a mediji nagađaju da se očuh htio osvetiti Roli jer više nije željela da joj bude menadžer.

Spomenimo da je Rola El-Halabi, rodom iz Libanona, osvojila svjetske titule u lakoj kategoriji po verziji  WIBF i WIBA 2009, a u 11 mečeva ostvarila je isto toliko pobjeda.