PRAVI SRETNICI

Nogometaši Hajduka ne mogu biti kažnjeni za europsku sramotu; evo zašto ih uprava ne smije udariti po džepu

19.07.2019 u 18:53

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo na novinskoj konferenciji Hajduka na kojoj se otkrilo kako igrači ne mogu biti novčano kažnjeni za europski debakl odnosno ispadanje u prvom pretkolu Europske lige

Hajduk je doživio možda najveće poniženje u svojoj povijesti kada je na Poljudu izgubio 3:1 od malteške Gzire Uniteda te je tako prosuo prednost iz prvog susreta (2:0) i u najranijoj fazi ispao iz Europe.

Očekivala se sjeća glava na Poljudu, a na kraju je za sve platio samo trener Siniša Oreščanin. On je postao bivši dok su preživjeli predsjednik Marin Brbić kao i sportski direktor Saša Bjelanović koji su i na sebe preuzeli dio krivice te ponudili mandate na raspolaganje koje je Nadzorni odbor odbio.

A što je sa igračima? Za hrvatske prilike odlično plaćenim zvijezdama kojima redovito svaki mjesec sjedaju plaće... Oni će proći kao da se ništa nije dogodilo. Dobro, dobili su zvižduke i uvrede navijača, neće im dobro sjesti ni naslovnice u novinama i portalima, ali nitko im neće dirati po bankovnom računu.

  • +23
Bijesni navijači uletjeli na travnjak na ispadanja Hajduka Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Naime, potegnulo se pitanje hoće li nogometaši Hajduka biti novčano kažnjeni, kao što je to bio nekad običaj u slučaju loših rezultata odnosno očajne igre. No to se više ne može dogoditi, jer kako je rekao predsjednik Brbić u pravilniku splitskog kluba sada imaju pravilo prema kojem se igrači ne mogu kažnjavati za prikazano na terenu( pa makar oni i šetali), nego ih se može novčano kazniti samo za nekakve incidente na terenu ili izvan njega.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL