ht prva liga

Nenad Bjelica na utakmici s Varaždinom slaže obranu za sraz protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka

06.12.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru (18 sati, Arenasport 3) igraju Dinamo i Varaždin. 'Modri' su ove sezone u prvenstvu izgubili samo dvije utakmice, uz Hajduk 'skalp' im je uzeo i Varaždin. Sada će Nenad Bjelica utakmicu s Varaždincima iskoristiti kako bi uigrao svoju momčad za sraz protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (srijeda, 11. prosinca)

U srijedu na Maksimir stiže aktualni engleski prvak Manchester City i svi u Dinamu fokusirani su na tu utakmicu jer im ona može donijeti proljeće u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali i ispadanje iz Europe.

Za Nenada Bjelicu je odlično što Dinamo tu utakmicu čeka kao uvjerljivo vodeća momčad Hrvatski Telekom Prve lige pa nema rezultatski pritisak protiv Varaždina, a u prilog mu ide i činjenica da je Manchester City već osigurao prvo mjesto skupine pa će vjerojatno na Maksimiru zaigrati bez ponajboljih igrača.

Bez obzira na sve to, Bjelica od svoje momčadi želi pravi pristup protiv Varaždina jer je upravo protiv novog prvoligaša Dinamo zbog razmišljanja o europskim obavezama ove sezone već upisao neočekivan poraz.

Bjelica je rekao kako nema namjeru odmarati igrače za utakmicu protiv Manchester Cityja.

'Nema odmaranja za City, posebno ne onih koji nisu igrali u Puli. Dva tjedna pauze između dvije utakmice bilo bi previše, a do srijede će igrači imati sasvim dovoljno vremena za oporavak. Ne znamo u ovom trenutku hoće li Leovac biti spreman do Manchester Cityja. Naravno da nije idealna situacija ako nemaš na raspolaganju tri stopera, pa onda još i lijevog beka. Ukoliko Leovac ne bude mogao igrati, pronaći ćemo neko rješenje', otkriva Nenad Bjelica, a prenosi Dvoznak.com.

Jasno je da Bjelica razmišlja ponajprije o utakmici s Manchester Cityjem, stoga ga najviše brine činjenica da se pred tom utakmicom ozlijedio lijevi bek Leovac. Velik je to problem za Bjelicu kada se zna da protiv engleskog prvaka pravo nastupa nemaju stoperi Theophile i Perić. Pretpostavlja se da će utakmicu s Varaždinom Bjelica iskoristiti kako bi isprobao neke nove opcije za tu utakmicu poput mladog Gvardiola, Moubandjea ili veznjaka Ademija na poziciji stopera.

  • +12
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Varaždin je u posljednjih šest kola upisao tri minimalna poraza, dva remija i pobjedu nad Istrom, te i dalje vodi veliku borbu za ostanak u prvoligaškom društvu. Trenutno Bonačićeva momčad dijeli pretposljednju poziciju na prvenstvenoj tablici s Istrom uz bod više od fenjeraša Intera, no ždrijeb nije sklon igračima Varaždina u nadolazećim utakmicama budući da nakon gostovanja kod Dinama čekaju iznimno teške utakmice protiv Rijeke i Hajduka.

Ključne utakmice Bonačića protiv direktnih rivala u utrci za ostankom u ligi čekaju početkom veljače, ali to ne znači da će Varaždin bez borbe prepustiti bodove favoritima. Uostalom, u prošlom je kolu Varaždin neočekivano otkinuo bod favoriziranom Osijeku pred svojim navijačima.

Bonačić je najavio gostovanje kod aktualnog prvaka.

  • +9
Hrvatski telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Gorica - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Pozitivna je stvar što je Varaždin jedinu pobjedu prije mog dolaska ostvario upravo protiv Dinama, ali to znači da će sada Dinamo mnogo opreznije ući u utakmicu. Dinamu je koncentracija na Ligi prvaka i sigurno će imati promjena u momčadi. Nastupit će s kombiniranim sastavom, ali oni imaju visoku kvalitetu i u drugoj i trećoj postavi. Nema ekipe koja nema loših strana. Uvijek se može bolje i ja ne prihvaćam maksimu da je važno sudjelovati, već je važno sudjelovati i pobijediti. Nama je ovo prilika da se pokažemo i probamo se približiti onoj utakmici', kaže trener Varaždinaca.

Zbog ozljeda u konkurenciji za nastup protiv Dinama neće biti Lisakovich, Adžić i Đurasek, dok je nastup Roce pod znakom upitnika.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Varaždin18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb16122238
2.Hajduk1794431
3.Rijeka1684428
4.Lokomotiva1784528
5.Osijek1776427
6.Gorica1774625
7.Slaven Belupo1753918
8.Istra 19611726912
9.Varaždin1726912
10.Inter Zaprešić17251011

Sljedeće utakmice

7.12.Gorica-Slaven Belupo
7.12.Inter Zaprešić-Hajduk
8.12.Osijek-Lokomotiva
8.12.Rijeka-Istra 1961
13.12.Gorica-Inter Zaprešić