odgovor australcima

Napokon se oglasio Novak Đoković nakon ultimatuma koji je dobio i sve je rekao: Ne mogu vjerovati na što smo spali...

22.10.2021 u 10:08

Bionic
Reading

Puno se prašine podiglo među tenisačima i tenisačicama nakon što je australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio da se svi koji žele igrati na Australian Openu moraju biti potpuno cijepljeni protiv Covida-19

Naravno, cijela priča dobila je na težini zbog prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića za kojeg se još ne zna hoće li uopće braniti naslov na tom Grand Slam turniru.

Činjenica jest kako bi za Australian Open bio velik udarac da na njemu ne igra Novak Đoković koji je taj turnir osvojio devet puta.

Kada su Hawke upitali ima li poruku za Đokovića, koji se još nije izjasnio je li se cijepio ili ne, kratko je rekao:

'Ne, nemam neku posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele doći u Australiju, pa i za njega. Morat će se cijepiti dvjema dozama', kazao je australski ministar.

Dakle, Đoković i drugi dobili su jasan ultimatum. No, činjenica jest kako Đoković ima priliku ispisati povijest i osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov, a hoće li doći u Melbourne nitko ne zna. Pa ni on sam.

'Pratim situaciju, a konačnu odluku donijet ću početkom studenoga. Strašno je to što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati na što smo spali, na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji rade pritisak na sve ljude', poručio je Đoković.

Tome treba dodati kako zasad cijepljenje nigdje nije obavezno (zasad je na razini preporuke, op.a.), ali Australija očito želi postaviti svoja pravila. Problem je također što se teniske krovne organizacije kao što su ITF, ATP i WTA nisu oglasile kako bi zaštitile tenisače i tenisačice.

Također se postavlja pitanje u kojem će smjeru ovo otići ako primjerice turnir u Melbourneu otkaže nekoliko najboljih svjetskih tenisača i tenisačica uključujući Novaka Đokovića.