upozorenje

Ako je ovo istina, čeka nas nikad čudniji Australian Open; izjava premijera države Victorije o necijepljenim tenisačima mnoge je zbunila, a spominje se i Đoković

19.10.2021 u 08:26

Bionic
Reading

Necijepljeni tenisači vjerojatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open Grand Slam turnir, upozorio je u utorak dužnosnik australske vlade

'Mislim da necijepljeni tenisači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerojatno bi morali biti nekoliko tjedana u karanteni', kazao je premijer države Victorije Daniel Andrews na brifingu novinara.

Naravno, ako je ovo istina, jasno je da nas čeka nikad čudniji Australian Open jer u ovom trenutku nitko ne zna tko se od tenisača i tenisačica uopće cijepio.

Andrews je to rekao nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen te izjavio da nije siguran kako će izgledati ostatak njegove sezone, odnosno hoće li uopće, i gdje, igrati.

Grand Slam se održava u Melbournu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu cijepljenja za sve profesionalne sportaše, no vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inozemstva.