AFERA ZA AFEROM

Najveći seks skandali u sportu u 2011.

31.12.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Sport u 2011. nisu samo potresale brojne afere namještanja utakmica, korupcije, huliganskih nereda, dopinga, rasizma, nego su se dogodili i brojni seks skandali koji su jednako punili naslovnice i privlačili pozornost javnosti

Vremena se mijenjaju. U sportu se vrti puno novca, a ulaskom raznih tehnologija sportaši, treneri i klupski djelatnici su postali prepoznatljivi na svakom koraku. Oni nisu dobili samo moć, slavu i bogatstvo nego i odgovornost, ali neki se s time nisu znali dobro nositi.

Velike face iz svijeta sporta su i 2011, kao i prijašnjih godina, uhvaćeni u ljubavnim trokutima, prevarama, seksualnim iživljavanjima, napastovanjima… Evo onih koji su najviše uveseljavali ili šokirali mase.

U seks aferama po običaju prednjače nogometaši. U siječnju je buknuo skandal na Otoku, jer su tamošnji tabloidi došli u posjed porno uratka od 47 minuta u kojem su u akciji bila dva premierligaška igrača iz mlađih dana. Zajedno su bili u akciji s dvije brinete, ali zbog zakonskih pravila nije se smjelo izaći s njihovim imenima pa je uskoro sve 'skriveno pod tepih'.

Tijekom cijele godine javnost se zabavljala 'bunga bunga' zabavama bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, vlasnika Milana. Njega se dovodilo u vezu s bezbroj žena, a jedna je bila i mlada marokanska plesačica Ruby. Strani novinari su iščeprkali kako je ta djevojka bila kobna i za neke nogometaše, a među njima i za Cristiana Ronalda.

Za vječnog igrača Manchester Uniteda Ryana Giggsa se mislilo kako je idealan suprug, a 2011. je bračna idila srušena. Mediji tvrde kako je ženu varao s bivšom stanarkom BB kuće Imogen Thomas, a još sramotnija afera je puknula kada je supruga njegovog brata Rhodrija – Natasha - priznala kako je posljednjih osam godina spavala s Ryanom.

Peter Crouch je u Dubaiju, dok je igrao za Tottenham, završio u sobi stjuardese, a tamošnji zakoni zabranjuju da muškarac i žena sami budu u istoj prostoriji ako nisu u braku. Nevjernom visokom napadaču prijetilo je šibanje, ali se izvukao, a kao 'nagrada' je stigao brak s lijepom Abbey Clancy koja je i u prošlosti zatvarala oči na njegove preljubničke izlete.

Francuski reprezentativac i veznjak Rennesa Yann M'Vila je s prijateljem u stan doveo dvije prostitutke. Nakon očigledno naporne noći, dvojac ja zaspao, a prijateljice noći su uzele sve što se dalo uzeti, od laptopa, novca do satova, nakita…

Nekadašnji nogometaš Rome, Intera i Milana, a sada Atletico Mineira Amantino Mancini (31) osuđen je na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog silovanja brazilske manekenke u stanu nakon jedne zabave koju je organizirao Ronaldinho.

Ni neki hrvatski nogometaši nisu izbjegli ljubavne probleme. Najpoznatiji je svakako onaj Ivana Klasnića. Supruga Patrizija ga je optužila za brojne nevjere i par se sada rastaje. On je opovrgnuo optužbe, ali šteta je učinjena samim time što je priča procurila u javnost.

Komentatori Sky Sportsa Richard Keys i Andy Gray su se propisno osramotili. Naime, kad su mislili da ih gledatelji ne čuju uputili su seksističke komentare na račun sutkinje Massey. Obojica su dobila otkaz.

Seksističke uvrede komentatora

U seks skandalima ne zaostaju ni košarkaši, ponajviše oni iz NBA-a, ali svi su oni sitne ribe prema Kobeu Bryantu. Supruga Vanessa je izjavila kako ju je prevario s najmanje 105 žena u deset godina koliko su bili u braku, a ona je toliko izdržala u bračnoj zajednici samo zato što sada ima pravo na polovicu njihove imovine.

Ostajemo na košarkašima. Cijela Amerika je ostala u šoku nakon što su se pojavila svjedočanstva kako je bivši pomoćni trener Penn Statea Jerry Sandusky seksualno iskorištavao mlade dečke. Sudi mu se po 40 točaka sa seksualni kriminal, a cijelu aferu je otkazom sa sveučilišta platilo i nekoliko dužnosnika. Među njima i legendarni trener Penn Statea Joe Paterno (84). Oni su znali za te gnjusne zločine, ali nisu poduzeli ništa.

I košarkaški sudac Sreten Radović se našao u seks skandalu, jer ga je tajnik podgoričke Budućnosti početkom godine prozvao da mu je sređivao prostitutke, a nakon što je razbijen lanac prostitucije u Hrvatskoj, jedna od uhićenih djevojaka je govorila kako je imala spolni odnos s Tonijem Kukočem.

Košarkaš New Jersey Netsa Kris Humphries se isto našao na mukama. Njegova krivica je što se oženio s Kim Kardashian, a prije toga je procurio njen kućni pornić s bivšim dečkom, reperom Jay-Z-jem. Nogirala ga je za 72 dana braka i slomila mu srce, a prema nekim anketama njegova veza s nestašnom Kim narušila mu je ugled.

Prvo brak pa uskoro i razvod

Pravda je spora. Najbolje to pokazuje slučaj Dona Petersa. Legendarni američki gimnastički trener doživotno je izbačen iz nacionalnoga saveza, oduzeta mu je trenerska licenca te je isključen iz Kuće slavnih. Ove godine su ga za seksualno iskorištavanje iz 80-ih optužile dvije američke reprezentativke.

U američkom nogometu odjeknuo je skandal u kojem je sudjelovao prijatelj i navijač sveučilišne momčadi američkog nogometa Miamija Nevin Shapiro. On je organizirao razna 'druženja' za igrače. Na njima su svi uživali u alkoholu i prostitutkama te su dobivali novčane beneficije.

U SAD-u su dosta 'gužve' izazvale nevine fotografije igrača England Patriotsa Roba Gronkowskog i zvijezde filmova za odrasle Bibi Jones. Što su radili kada prema njima nije bio uperen fotoaparat, ostavit ćemo vama na mašti.

Bibi Jones i Rob Gronkowsky