NEMILE SCENE

Mourinhov pomoćnik udario po licu igrača Feyenoorda i izazvao kaos u Rimu

21.04.2023 u 06:37

Bionic
Reading

Pomoćni trener Rome Salvatore Foti izazvao je incident tijeskom utakmice četvrtfinala Europske lige u kojoj je momčad Josea Mourinha u Rimu dočekala nizozemski Feyenoord

Igrala se 32. minuta kada je Foti sebi dao za pravo da oduzme loptu iz ruku napadača Santija Gimeneza. U toj nakani zahvatio ga je po licu. Slučajno ili ne, svejedno je. Igrač Feyenoorda uhvatio se za lice rukama te pao na travu. Valjao se, prevrtao, teatralno ili ne, i to je svejedno.

Domaći branič Diego Llorente je isprovociran takvim ponašanjem Gimeneza prigovarao igraču Feyenoorda dok je ležao na travnjaku. Naravno, sve je eskaliralo, umiješali su se ostali gostujući igrači i stručni stožer i igrači Rome. Neugodne scene trajale su nekoliko minuta i smirile se, a začetnik Foti je dobio crveni karton.

Nastavak utakmice donio je veliku borbu u kojoj se Roma ugurala u produžetak. Nakon 1-0 za Feyenoord u prvoj utakmici u Rotterdamu, u Rimu je rezultat bop 2-1 za Romu. Spinazzola je u 60. minuti pogodio za prednost Rome, Paixao je u 80. minuti poravnao udarcem glavom nakon lijepe akcije, da bi domaće ispadanja spasio Dybalsa u 89. minuti kada je primio loptu na šest metara od vrata i uspio se okrenuti te zatresti mrežu.

U produžetku je El Shaarawy u 101. minuti iskoristio odlično prizemno ubacivanje Abrahama za 3-1, da bi u 109. minuti kapetan Pellegrini natrčao na odbijanac nakon što je Bijlow obranio udarac Abrahama i pospremio loptu u mrežu.