EUROPSKA LIGA

Konobar Rakitić i Sevilla torpedirali Manchester Utd, Roma se provukla u polufinale

20.04.2023 u 23:56

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je asistent za drugi pogodak Seville u 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Manchester Uniteda u uzvratnom susretu četvrfinala Europske lige

Tako se španjolski sastav plasirao u polufinale s obzirom da je prva utakmica prije tjedan dana završila rezultatom 2-2.

Ivan Rakitić je u 47. minuti izveo udarac iz kuta, a u skoku pred golom najviši je bio Bade i glavom zatresao mrežu. Dva puta je velike pogreške gostujuće obrane kažnjavao En-Nesyri, prvi pogodak marokanski je napadač postigao u 8. minuti nakon što je Maguire nonšanlatno reagirao na 20-ak metara od svojih vrata, a drugi u 81. minuti kada mu je loptu poklonio De Gea.

Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Sevillu koja će u polufinalu u svibnju igrati protiv Juventusa koji je u četvrtfinalu izbacio Sporting iz Lisabona.

  • +2
Sevilla - Manchester United, 20.4.2023. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Juve u Lisabonu sačuvao prednost iz Torina

Nakon pobjede Juventusa od 1-0 u prvoj utakmici u Torinu, u uzvratu je u Lisabonu bilo 1-1. Gosti su poveli preko Rabiota koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima domaćih u 9. minuti, no samo 10 minuta kasnije upravo je Rabiot skrivio kazneni udarac napravivši prekršaj na Ugarteu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Edwards. Kako se rezultat više nije mijenjao, Juventus je prošao dalje s minimalnih 2-1.

Bayer eksplodirao u Bruxellesu

Do polufinala je stigao je i Bayer iz Leverkusena koji je kao gost u Bruxellesu svladao Union Saint-Gilloise sa 4-1, a kako je u prvoj utakmici prije tjedan dana bilo 1-1 njemački je sastav slavio s ukupnih 5-2. Utakmica je odlično krenula za Bayer jer je već u 2. minuti Diaby pogodio za vodstvo. Pred kraj prvog poluvremena Bakker je u 38. minuti povisio na 2-0, da bi Frimpong iz protunapada u 60. minuti postigao i treći gol za Bayer. Terho je preciznim udarcem sa 16 metara u 64. minuti vratio nadu domaćima, no sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Hložeki koji je u 79. minuti iskoristio odlično dodavanje Frimponga za konačnih 4-1.

Roma jedva izvukla produžetak, a tamo izborila polufinale

Bayer će u polufinalu igrati protiv Rome koja je nakon produžetka slavila protiv Feyenoorda 4-1. Nakon 1-0 za Feyenoord u prvoj utakmici u Rotterdamu, nakon 90 minuta igre u Rimu rezultat je 2-1 za Romu. Spinazzola je u 60. minuti pogodio za prednost Rome, Paixao je u 80. minuti poravnao udarcem glavom nakon lijepe akcije, da bi domaće ispadanja spasio Dybalsa u 89. minuti kada je primio loptu na šest metara od vrata i uspio se okrenuti te zatresti mrežu.

U produžetku je El Shaarawy u 101. minuti iskoristio odlično prizemno ubacivanje Abrahama za 3-1, da bi u 109. minuti kapetan Pellegrini natrčao na odbijanac nakon što je Bijlow obranio udarac Abrahama i pospremio loptu u mrežu.

Prošle sezone Roma i Feyenoord su igrali u prvom finalu Konferencijske lige, a i tada je kao pobjednik izašao talijanski sastav.