PRATITE UŽIVO DVOBOJ IZ SPLITA

Mogu li 'lokosi' izazvati novi potres na Poljudu? Hajduk ne smije opet posrnuti

05.08.2018 u 15:19

Bionic
Reading

Posljednju utakmicu drugog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu od 21 sat (Arenasport 3) igraju Hajduk i Lokomotiva

Hajduk je uspješno svladao prvu prepreku u kvalifikacijama za Europsku ligu, no na startu prvenstva se Kopićeva momčad nije proslavila (Osijek 1:4). Navijače Hajduka može veseliti što su mlade nade poput Jurića, Šege i Ljubića dobile priliku u novoj sezoni, no s druge strane od trenutne momčadi koju Kopić ima na raspolaganju teško je očekivati borbu za naslov prvaka Hrvatske što je glavni klupski cilj. U Osijeku i Sofiji bilo je vidljivo da Kopić ima velikih problema s defanzivnom igrom, a to definitivno nije za njega dobro pred utakmicom s raspucanom Lokomotivom.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Kopić traži sva tri boda protiv Lokomotive:

'Igramo pred svojim navijačima. Nakon uvodnog poraza u Osijeku mobilizacija je na najvišoj razini. Fokusirani smo isključivo na Lokomotivu. Jedina nam je ambicija doći do sva tri boda. Stanje u ekipi, energija momčadi i ozračje je nešto lakše pobjede nakon pobjede u Sofiji, puno je pozitivnije. Osjećao se pritisak na igračima uoči uzvrata, no sve je to normalno. Već krajem prošle sezone, a i po načinu ulaska u novu sezonu, Lokomotiva je pokazala da ima potentnih mladih individualaca, ali i iskusnijih igrača, te da su posloženi na vrlo dobar način. Svjesni smo da nas čeka zahtjevan protivnik.'

  • +7
Nk Osijek - NK Hajduk, 1. kolo HT HNL, 29.7.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Situacija s izostancima daleko je od idealne za Kopića. Ponovno neće biti ponajboljih vratara Posavca i Duke što znači da će na gol ponovno mladi Ljubić, a ispostavilo se da je ozljeda Beširovića teže prirode i da ga čeka duži oporavak. Zbog viroze u konkurenciji za nastup neće biti ni Palaverse, a upitno je hoće li spreman za igru biti kapetan Nižić koji nije trenirao punim intenzitetom posljednjih dana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Lokomotiva je fenomenalno ušla u novu sezonu uvjerljivom pobjedom nad Interom iz Zaprešića (4:0). Momčad Lokomotive djelovala je vrlo dobro iako je tijekom ljeta ostala bez svog glavnog razigravača Majera te kapetana Šunjića.

Trener Tomić imao je razloga za zadovoljstvo nakon prvog kola:

'Uvijek su nezgodne startne utakmice u sezoni jer ne znaš gdje se po kvaliteti nalazi tvoja ili protivnička ekipa. Bilo nam je izuzetno bitno da startamo s dobrim rezultatom. Jako sam zadovoljan ulaskom u sezonu, kako smo odigrali fazu obrane, a u napadu smo bili rastrčani i lepršavi te smo zasluženo pobijedili.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Budući da je Inter doživio jednako uvjerljiv poraz i u drugom kolu prvenstva, pravo mjerilo snage nove Lokomotivine momčadi bit će susret s Hajdukom. Prošle je sezone Lokomotiva ostala neporažena u oba susreta s Hajdukom na Poljudu, no sve u klubu još uvijek boli ispadanje od splitske momčadi u polufinalu Kupa zbog lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Kapetan Karačić vjeruje da Lokomotiva može do bodova u Splitu:

'Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu. Naravno, idemo po pobjedu i po tri boda. Teren na Poljudu je daleko od idealnog, no već smo igrali na takvim terenima tako da mislim da to neće pretjerano utjecati na našu igru. Biti će nam isto kao i suparniku. Hajduk je uvijek bio dobar protivnik, imaju dobru momčad i igrače. Sada su pobijedili u Europi u gostima i sigurno su u naletu, no ponavljam, mi dolazimo po pobjedu i tri boda.'