MUŠTERIJE S 'OTOKA'

Mislav Oršić se pretvorio u 'neprijatelja broj 1' slavnih engleskih klubova iz Londona; Chelsea mu je treća žrtva

06.09.2022 u 19:43

Bionic
Reading

Dinamov napadač Mislav Oršić specijalizirao se za golove engleskim momčadima koje su iz Londona. Najnovija njegova žrtva je Chelsea

Nakon Tottenhama i West Hama, Oršić je zatresao i mrežu Chelseaja na otvaranju ovosezonske Lige prvaka u Maksimiru. Igrala se 13. minuta Ljubičić je presjekao jednu loptu u kazenom prostoru Dinama, zatim poslao loptu na Petkovića koji je je glavom proslijedio u for Oršiću.

Ovaj se sjurio u sprintu prešao Fofanu, novog stopera Chelseaja kojeg je londonski klub prije tjedan dana platio 80 milijuna eura, te je gurnuo loptu pored nemoćnog vratara Kepe.

Oršiću je to ukupno peti gol engleskim, odnosno londonskim momčadima.

Svakako najveći trijumf protiv londonskih klubova, Dinamo je ostvario u ožujku 2021. godine izbacivši Tottenham iz osmine finala Europske lige. Nakon što su Spursi u prvom susretu pobijedili 2:0, Dinamo je u uzvratu na stadionu Maksimir napravio nevjerojatan preokret i nakon produžetaka slavio 3:0 plasiravši se u četvrtfinale Europske lige.

Junak zagrebačkog susreta bio je Oršić koji je zabio sva tri pogotka za hrvatskog prvaka (62, 83, 106) te izbacio Josea Mourinha i njegovu momčad.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Treću i posljednju pobjedu Dinamo je protiv nekog od londonskih klubova ostvario u prosincu prošle godine pobijedivši na gostovanju West Ham s 1:0 u skupini Europske lige. Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u 4. minuti, a bila je to prva Dinamova pobjeda u Engleskoj u službenoj, natjecateljskoj utakmici.