KRAJ JEDNE ERE?

Lionel Messi zaista odlazi iako u Barceloni ne žele izaći u susret svojem najvećem igraču u povijesti; održan krizni sastanak, na Camp Nou totalni kaos i nevjerica

25.08.2020 u 20:50

Bionic
Reading

Jedna od vrućih nogometnih tema zadnjih tjedana je odlazak Lionela Messija iz Barcelone u kojoj je proveo cijelu igračku karijeru, a taj naizgled nemogući scenarij počeo se ostvarivati

Lionel Messi odlazi iz Barcelone! Koliko smo to puta čuli, ne samo u zadnjih nekoliko dana, nego općenito svih ovih godina, koliko su puta ugledni strani mediji izlazili sa svojim ekskluzivama i najavljivali rastanak Argentinca sa Camp Nouom, koliko puta je samo napisano da je nogometni čarobnjak obavijestio čelnike katalonskog ponosa da ih napušta?

I svaki puta ćorak, 'fake news', prvo Inter Milano, pa odjednom Real Madrid, pa zadnjih dana PSG, a ovoga puta iskočio je kao zainteresirani kupac Manchester City. No ovoga puta nije riječ o senzaciji na jedan dan, Messi zaista odlazi iz kluba u kojem je postao najveći nogometaš u povijesti Barcelone.

Uglavnom, Messi je faksom obavijestio sve u Barceloni o svojoj konačnoj odluci i želi napustiti klub besplatno. Navodno, Argentinac želi da se izvrši klauzula u ugovoru (koji traje do ljeta 2021.) u kojoj može na kraju završene sezone napustiti klub do 10. lipnja i to bez odštete (valjda za zasluge za sve trofeje i golove).

Taj datum je odavno prošao, ali zbog specifične situacije zbog koronavirusa i sezone koja je trajala do kolovoza, Messi želi otići bez da mu omiljeni klub ne zaradi niti jedan euro. Malo čudno zvuči.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

S druge strane Barcelona smatra da prema ugovoru koji traje još godinu dana ima pravo na odštetu od 700 milijuna eura što naravno nitko ne želi ni ne može platiti. Održan je i hitni sastanak na kojem je odlučeno da Messi ne može nigdje, barem ne, dok netko ne iskrca milijune.

Na stadionu vlada kaos, a pojedini španjolski mediji izvještavaju da je predsjednik Josep Bartomeu zbog cijele situacije podnio ostavku. Nije ni nemoguće da cijela situacija oko Argentinca završi na sudu ukoliko Barcelona ne izađe u susret svojoj najvećoj zvijezdi.

Ne treba ni spominjati da su navijači katalonskog kluba očajni i da su se okupljali oko stadiona kako bi poručili Messiju da ostane.

Čeka se službeno priopćenje s Camp Noua...

Najbolji strijelac Barcelone svih vremena je u katalonski klub došao 2000. te osvojio deset prvenstava, šest Kupova kralja, četiri Lige prvaka, tri svjetska klupska prvenstva, a ističe se i šest Zlatnih lopti za najboljeg igrača svijeta.