allegri odlazi?

Legenda se vratila u Juventus; je li ovo znak da će Mario Mandžukić dobiti novog trenera?

05.03.2019 u 13:12

Bionic
Reading

Massimiliano Allegri s Juventusom ove sezone juriša na peti uzastopni naslov prvaka, na klupi 'stare dame' osvojio je i četiri Kupa, dva Superkupa te je još dva puta igrao finale Lige prvaka. No, čini se kako je nakon pet sezona stiglo vrijeme za rastanak, pa su čelnici kluba krenuli u potragu za njegovim nasljednikom...

U Juventusu 'vrije', talijanski mediji navode kako je trener Massimiliano Allegri na sastanku s predsjednikom Andreom Agnellijem najavio kako na kraju sezone napušta klupu 'stare dame'. Situaciju je dodatno 'zakuhao' loš rezultat iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj je Juve izgubio 2:0 od Atletico Madrida. Allegri se našao na meti kritika, a njegovu će sudbino odrediti uzvrat koji se igra 12. ožujka u Torinu.

Ako Juve ne prođe dalje izgledno je kako će Allegri ubrzo biti bivši, a potezi koje su klupski čelnici povukli ovih dana daju naslutiti i moguće nasljednike.

Najveća želja je Zinedine Zidane koji je klupska legenda, a bez angažmana je otkako je u svibnju 2018. godine napustio klupu Real Madrida s kojim je uzeo tri Lige prvaka. No, Zidane još važe pa su u Juventusu krenuli osigurati zamjenu. U Torino su, na mala vrata, vratili legendu.

Naime, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino, Paolo Montero, Thiago Motta i Gabriel Batistuta su krajem rujna prošle godine dobili svoje prve trenerske diplome. 'Papir' koji im nakon tečaja osigurava UEFA daje im priliku da vode sve ženske ekipe te mlađe kategorije, a u Italiji konkretno s tom diplomom mogu voditi momčadi u Serie C. Prvi je to korak na putu do prave, profesionalne trenerske licencije.

  • +7
Serie A, Napoli - Juventus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako je Juventus ponudio da Andrea Pirlo (39) odmah preuzme vođenje druge momčadi Juventusa koja nastupa u Serie C i tako se počne pripremati za nešto puno veće. Bila bi mu to prva stepenica na putu do klupe prve momčadi 'stare dame' s kojom je kao igrač osvojio četiri naslova prvaka.

>> Drama u talijanskom prvaku; to bi moglo potresti Marija Mandžukića i društvo iz Juventusa

Realno, Andrea Pirlo još nije odlučio, ali ovu ponudu jednostavno ne smije odbiti. U najboljem će slučaju Pirlo, ako Allegri napusti Juventus, a čelnici kluba ne nađu mu adekvatnu zamjenu - biti prvi kandidat za trenera prve momčadi.