teški trenuci

Trener Osijeka Zoran Zekić uputio dramatičan apel: Moji igrači plaču u svlačionici, a Bočkaju treba pomoći...

04.03.2019 u 07:09

Bionic
Reading

Poraz 3:0 od Dinama u prošlom kolu otvorio je mnoga pitanja, intervenirao je i predsjednik Ivan Meštrović s jasnim upozorenjima svima u klubu. A onda je u petak sve 'puklo'. Petar Bočkaj pod utjecajem alkohola Mercedesom se zabio u benzinsku postaju, odmah je izbačen iz kluba, a Osijek je u nedjelju pred svojim navijačima u Gradskom vrtu odigrao samo 1:1 protiv Slaven Belupa

I tako to krene... Jedna se nevolja nadovezuje na drugu. I nema kraja. Odnosno, netko u nekom trenutku jednostavno mora 'presjeći'. Osjetio je to i trener Osijeka Zoran Zekić. Njegovu je momčad zadesila 'zla sudbina' - sve je krenulo porazom od Dinama, pa ljutitim istupom predsjednika Meštrovića. Onda se dogodio 'slučaj Bočkaj', pa tih 1:1 protiv 'farmaceuta' iako je Osijek na svom terenu imao 60 minuta igrača više i vodstvo.

S tribina Gradskog vrta moglo se čuti: 'Zekiću, odlazi!' Zvižduke i uvrede na račun igrača ne treba ni spominjati. Navijači su ipak ti koji su u pravu, plaćaju ulaznice da bi gledali i uživali u nogometu, da bi slavili pobjede svoje momčadi. A Osijek im u ovom trenutku ne nudi baš previše.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Osijek - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Ovo je atmosfera kao da će rat početi. Tko nije živio ovdje, teško mu je to objašnjivo. Mi smo takva sredina, ne zanima nas ništa pozitivno. Kad je pozitivno, to je kratko, kad su problemi, onda svi odmah skoče', počeo je Zoran Zekić nakon remija sa Slaven Belupom i nastavio:

'Pa neki su u Gradskom vrtu navijali da nam Belupo zabije i drugi gol. Mislim da to sve govori o našem društvu. Otkud toliko zlobe? Ali dobro, sve ih lijepo pozdravljam i molim ih da i dalje udaraju po meni, na igrače ne dam!'

Onda je Zekić otkrio u kakvom su u stvari psihološkom stanju njegovi igrači...

'Nije mi bilo ugodno ući u svlačionicu nakon utakmice i vidjeti ljude od 27, 28 godina kako plaču kao da je ovo tragedija. Nije mi jasno zašto toliko negative oko kluba', kazao je Zekić koji nije mogao ne osvrnuti se na slučaj Petra Bočkaja. Svima je jasno da je dobar dio trenutne situacije odraz svega što se posljednja dva dana događalo u klubu.

'Prošli tjedan sam razgovarao s Bočkajem. Pohvalio sam ga, smršavio je dvije kile, razgovarali smo o mladoj reprezentaciji i Europskom prvenstvu, pričali smo o tome kako će se prodati, a on napravi ovo što je napravio', prepričavao je Zekić svjestan kako je Bočkaj zbog pijanstva i gluposti koju je napravio definitivno ostao bez poziva izbornika Nenada Gračana u mladu reprezentaciju koja će igrati Europsko U-21 prvenstvo. A Osijek je ostao bez sjajnog igrača. Koji, budimo iskreni, ima velikih problema...

'Jako mi je teško gledati mladog čovjeka s tim problemima. Nije se znao nositi s tim. Nadam se da će mu netko omogućiti da potraži jednu vrstu pomoći koja mu je zaista potrebna. Ima 22 godine i kvalitetu. Ovo drugo je bilo sve dosta simpatično dok nije napravio to što je napravio. Razočarao nas je sve, cijelu svlačionicu. Peri treba omogućiti pomoć, da izađe na pravi put', apelira trener Osijeka Zoran Zekić koji je otkrio kako Bočkaju 'nestašluci' nisu bili strani ni ranije:

'Jednom sam ga drastično kaznio, možda sam trebao i više. Da nas je ostavio na cjedilu, je. To je za nas bio konačan udarac u svim tim nedostacima koje imamo.'

  • +8
Osijek: Benzinska postaja u koju se autom zabio nogometaš Petar Bočkaj Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Prisjetio se Zekić razgovora od prije nekoliko dana...

'Ovo što se dogodilo u petak, za to se čovjek ne može pripremiti. Bio je to šok za sve nas. U subotu ujutro, kad sam saznao za sve, bilo mi je teško kao čovjeku i kao treneru. Nije mi jasno da on ne može doći pameti. Možda se to moglo spriječiti, možda i ne', razmišlja na glas Zekić i nastavlja:

  • +10
Petar Bočkaj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Taj dan smo Bočkaj i ja imali razgovor u skroz drugom smjeru. Baš je smršavio dvije kile. Pričali smo u Europskom prvenstvu U-21 i njegovom transferu u ljeto. Do jučer je svima bio faca i bećar, a sad kad je napravio to sve, a nije mi namjera braniti ga... Kao da su svi čekali da se to dogodi', zaključio je razočarani trener Osijeka Zoran Zekić.