pedofilski skandal

Legenda francuskog rukometa u stvari je odvratno bolesna osoba; zbog ovog gnjusnog čina će završiti u zatvoru

25.01.2023 u 17:06

Bionic
Reading

Predsjednik Francuske rukometne lige (Ligue Nationale de Handball) Bruno Martini (52) suočen je s optužbama za spolno iskorištavanje maloljetnika te nagovaranja na snimanje dječje pornografije

Bruno Martini (52), koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1995. i 2001.) kao golman, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak nakon čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj prebačen u one koji se rješavaju po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje ga se tereti.

Francuski mediji tvrde kako bi Martini zbog suradnje s istražiteljima mogao dobiti lakšu kaznu od maksimalno pet godina zatvora te novčanu kaznu od 75.000 eura.

Istraga protiv Martinija pokrenuta je još 2020. godine kada ga je tada 13-godišnji dječak optužio za seksulano iskorištavanje, a Martini se brani tvrdnjom kako je vjerovao da je dječak stariji od 15 godina, što je u Francuskoj dob u kojoj osobe mogu biti suglasne za upuštanje u spolne odnose.

Dječak se svojoj majci požalio da mu se preko društvenih mreža obratio muškarac koji ga je navodio da s njim razmijeni nekoliko selfieja i videa seksualne prirode. Nakon toga ga je nagovarao da se nađu uživo i ponudio da mu plati prijevoz taksijem, što je tinejdžer odbio. Istražitelji jedinice za zaštitu maloljetnika kasnije su otkrili da se iza nadimka krije upravo Bruno Martini.

Iz Francuske rukometne lige (LNH) su objavili kako je Martinijeva ostavka 'vjerojatna i poželjna' te dodali:

'Do daljnjega će dopredsjednik David Tebib predstavljati Savez.'

Ovo je već druga istraga pokrenuta protiv čelnika nekog od trofejnih francuskih sportskih saveza zbog seksulalnog uznemiravanja u posljednje vrijeme, nedavno je s optužbama za seksulano uznemiravanje djelatnica optužen i predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet. No, on odbacuje te optužbe.