iskreni kapetan 'kauboja'

Domagoj Duvnjak nakon debakla na Svjetskom prvenstvu otkrio ima li izbornik Hrvoje Horvat i dalje podršku igrača

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.01.2023 21:53
  • Objavljeno 24.01.2023 u 21:34
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu je zauzela deveto mjesto, novi je to neuspjeh 'kauboja' za koji mnogi krive izbornika Hrvoja Horvata. O stanju u reprezentaciji za RTL je progovorio kapetan Domagoj Duvnjak

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva za Hrvatsku je nedosanjani san, rukometaši su se u domovinu vratili 'pokisli', osvojili su tek deveto mjesto koje bi nam na kraju ipak moglo biti dovoljno za 'upad' u kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre.

Realnost je takva da su 'kauboji' podbacili na tri uzastopna velika natjecanja, a čini se kako će se izbornik Hrvoje Horvat nakon ovog neuspjeha teško zadržati na klupi reprezentacije. Da smo doživjeli neuspjeh slaže se i kapetan Domagoj Duvnjak koji je gostovao na RTL televiziji.

'Nama je cilj bio četvrtfinale, nismo uspjeli pa je deveto mjesto neuspjeh. Nekako smo uspjeli uhvatiti to deveto mjesto, čuli smo da to mjesto vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Poslije poraza od Egipta smo se na kraju jedva izvukli...', kazao je na početku Domagoj Duvnjak za RTL te otkrio ima li izbornik Hrvoje Horvat i dalje podršku igrača:

'Izbornik Horvat ima podršku ekipe, kao svi prijašnji i budući izbornici. Mislim da su to jako teška pitanja, mi smo igrači. Mi ćemo prihvatiti što god savez odluči.'

A kako Duvnjak komentira bizaran istup izbornika Horvata nakon utakmice s Bahreinom?

'Neću komentirati to, najbolje da sami to njega pitate', ostao je 'zakopčan' Duvnjak te se osvrnuo na sramotan poraz od Egipta na samom startu Svjetskog prvenstva:

  • +66
Hrvatska - Egipat, SP rukomet, 13.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Mi smo se za tu utakmicu pripremali mjesec i pol dana. Izbornik nam je slao videa i na pripremama u Poreču tih deset dana smo bili fokusirani na Egipat. Dogodila se neka blokada i grč, bili smo svjesni što nam znači ta utakmica, a na kraju se pokazalo što znači. Nakon poraza smo bili van četvrtfinala. Jako teško pitanje. U toj utakmici dosta toga nije funkcioniralo. Bili smo u velikom grču, i nekakvom strahu od neuspjeha. Nažalost, ispalo je tako kako je ispalo. Devet razlike izgubiti od Egipta nije lijepo. Tih devet razlike je pokazalo da nismo uspjeli nadoknaditi taj poraz', analizirao je kapetan 'kauboja'.

S Danskom smo remizirali, bila je to naša najbolja utakmica na SP-u...

'Pa nadam se da je to izdanje protiv Danske naše pravo lice. Bili smo opušteniji, znali smo da će imati podršku, guštali smo na terenu, što je rezultat pokazao. Smatram da je utakmica s Egiptom bila loš dan i blackout cijele ekipe, a s druge strane je ta utakmica s Danskom bila fenomenalna. Pokazali smo karakter', razmišlja Duvnjak te se osvrnuo na loše rezultate koji nas prate posljednjih godina:

'U Egiptu smo totalno podbacili, bili smo 15. bilo je specifično prvenstvo, nadam se da se više neće ponoviti. Nismo uspjeli proći na Olimpijske igre iako smo odigrali dobar turnir, a sad deveto mjesto. Svjesni smo da nismo u borbi za medalju već tri godine. Nešto ne štima, ali to su samo sitnice. Nekako imam osjećaj da u sportu vas treba sreća pomaziti, a mi je nismo imali zadnja tri prvenstva. Nadam se da će se to okrenuti.'

  • +79
Hrvatska - Danska, SP rukomet, 19.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Za kraj, do kada će Domagoj Duvnjak igrati za reprezentaciju?

'To je opet pitanje za izbornika. Ja ću se svaki put odazvati ako izbornik smatra da još mogu pomoći. U Kielu imam ugovor na godinu i pol dana, napunit ću 36 godina i vidjet ćemo što će budućnost donijeti', zaključio je Domagoj Duvnjak u razgovoru za RTL televiziju.

>> cijeli intervju s Domagojem Duvnjakom pogledajte OVDJE

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal