on ga je izabrao

[ANKETA] Lino Červar se oglasio i progovorio o sudbini izbornika Hrvoja Horvata na klupi Hrvatske: U ovom poludepresivnom trenutku...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.01.2023 16:45
  • Objavljeno 24.01.2023 u 16:40
Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši nastup na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj završili na razočaravajućem devetom mjestu i još čekaju potvrdu da će im taj 'uspjeh' osigurati nastup u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre. No, najveća je nepoznanica ostaje li Hrvoje Horvat nakon ovog rezultatskog debakla i dalje izbornik 'kauboja'

Prvo je iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) stiglo priopćenje u kojem se nedvosmisleno ustvrdilo kako je deveto mjesto na SP-u neuspjeh.

'Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika Hrvoja Horvata i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara', stoji, među ostalim, u priopćenju koje je stiglo iz HRS-a.

Kritike na račun izbornika Hrvoje Horvata i do sada su stizale sa svih strana, a nakon svega se oglasio i legendarni trofejni izbornik Lino Červar, koordinator svih reprezentacija u HRS-u.

  • +25
Hrvatska - Bahrain, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Ne bih još davao konkretne izjave, jer u pitanju je jako ozbiljna stvar i stoga bi bilo neozbiljno da najprije pomno ne izanaliziram sve što se dogodilo na SP-u, a onda tek napišem kompletno izvješće. Istina je da sam ja bio taj koji je Hrvoja Horvata predložio za izbornika, jer smo tražili nov lice, novu energiju, trenera koji ima rukometni pedigre u sebi, a Horvat ga istinski ima...', kazao je Červar za Sportske novosti te dodao:

'Uglavnom, sačekajte da istinski izanaliziram sve što se dogodilo, a ne da istrčavam u ovom poludepresivnom trenutku u kojem smo svi prepuni emocija, a važne odluke treba donositi hladne glave...'

Kako će sve završiti? Nekako je dojam da Hrvoje Horvat teško može preživjeti ovaj rezultatski debakl na Svjetskom prvenstvu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal