NEMA MIRA

Hrvatski olimpijci opet na doping kontroli

11.02.2010 u 07:49

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je 20. mjesto na treningu spusta koji je prekinut zbog magle, a naši olimpijci su opet bili na doping kontroli

Ivica Kostelić je prvi dio spustaške staze dosta dobro skijao te je imao mali zaostatak, no u drugom dijelu napravio je grešku koja ga je stajala većeg zaostatka za vodećim Didierom Cucheom za kojim je zaostao 1:92 sekunde. Ivica je vrlo zadovoljan skokovima, ali i ukupno gledano prvim službenim treningom spusta.

Nakon što je nastupilo 40 natjecatelja spustila se magla što je i bio razlog prekida treninga tako da Natko Zrnčić Dim sa startnim brojem 46. i Ivan Ratkić sa startnim brojem 71. do sada nisu vozili.

Tijekom dana na doping kontrolu pozvani su i skijaši trkači Nina Broznić i Andrej Burić, a večer prije i alpinac Ivan Ratkić. Nastavak je to sveobuhvatne akcije WADA-e i MOO-a u borbi protiv dopinga.

Brončani sa Svjetskog prvenstva, biatlonac Jakov Fak odradio je još jedan trening, a za dva dana očekuje ga naporan dan i velika čast na svečanosti otvaranja Igara kada će ispred hrvatske olimpijske delegacije ponijeti hrvatsku zastavu.

Rezultati službenog treninga spusta:

1. Didier Cuche (Švi) 1:53.22
2. Robbie Dixon (Kan) 1:53.51
3. Ambrosi Hoffmann (Švi) 1:53.77…
20. Ivica Kostelić (HRV) 1:55.14...