ht prva liga

Hajduk stiže u Varaždin; za 'bile' je svaka utakmica 'kvalifikacijska', a domaćin je željan dokazivanja

28.07.2019 u 14:07

Bionic
Reading

Varaždin je unatoč porazu ostavio solidan dojam u Rijeci dok će Hajduk gotovo kao imperativ tražiti i drugu prvenstvu pobjedu. Posljednja utakmica 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige igra se od 20 sati (Arenasport 3)...

Svoj debitantski nastup u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nakon što su prošle sezone izborili promociju Varaždin je imao u Rijeci. Iako su poraženi 2:1 ostavili su solidan dojam, posebno kad su se vratili iz ranog zaostatka od 1:0.

'Hajduk je uvijek Hajduk i u ovom momentu oni su jako dobro ekipa, imaju individualnu kvalitetu, a utakmica je teška i zbog svega onoga što se proteklog tjedna dogodilo u Hajduku', rekao je trener Varaždina Boromir Perković, a donosi Dvoznak.com.

Zadnje pojačanje Varaždina postao je mladi veznjak Ivan Roca koji je stigao iz Šibenika gdje je prošle sezone surađivao s trenerom Perkovićem, a pravo nastupa će imati od sljedećeg kola.

Uzavrela atmosfera u Splitu nije se posebno smirila ni nakon trijumfa u 1. kolu protiv Istre (2:0), a Hajduk ni tada nije briljirao unatoč čak 13 udaraca u okvir Istrina gola. Dojam je da je suparnik prelako dolazio u šanse i da je Hajduk u nekoliko navrata opasno visio.

  • +8
Hrvatski telekom Prva liga, prvo kolo, Hajduk - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

U današnju utakmicu bi mogli ući jači za dva najveća ovoljetna pojačanja, na raspolaganju su konačno Čolina i Eduok. To ne vrijedi za Stanka Jurića koji se ozlijedio i mogao bi duže vrijeme izbivati s terena.

Hajduk je u posljednjim danima potpisao napadača Marina Jakoliša koji je U-21 reprezentativac Hrvatske, a stiže iz austrijske Admire. Tamo je prošle sezone zabio samo jedan gol, a svakako mu je preporuka bila to što ga je jedno vrijeme u Admiri trenirao i Damir Burić. Jakoliš danas neće igrati pošto još uvijek nema pravo nastupa.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

'Kvalitetna su momčad koja je uspjela parirati Rijeci. Nama je svaka utakmica utakmica za pobjedu. Mi smo Hajduk. Svaka utakmica. Garantiram jedno, da mojoj momčadi nitko neće moći prebaciti da nisu htjeli, željeli, nego da možda nisu bili u stanju iskoristiti šanse, da su napravili individualne pogreške. Želja, volja, trka, agresivnost, zalaganje to bi trebalo biti vidljivo', poručio je trener Hajduka Damir Burić uoči puta za Varaždin.

Burić je u zadnjim danima predstavio novi tim kondicijskih trenera koji će očigledno imati sasvim drukčiji pristup i principe u odnosu na stožer Siniše Oreščanina. Već se danima spekulira da ekipa nije dovoljno fizički spremna, ali Burić je naglasio da idu u pravom smjeru.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva HNL, 1. kolo, HNK Rijeka - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Svatko ima svoj način rada. Respektiram način rada bivšeg trenera. Ima više puteva prema Rimu, svatko bira svoj. Svatko ima ispravan put. Ja želim sa svojim trenerskim timom interpretirati svoj način igre. Ono što vidim na treningu je da je momčad na dobrom putu', zaključio je Burić.

Hrvatska 1. liga

Gorica-Osijek18:00
Varaždin-Hajduk20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb22006
2.Rijeka22006
3.Hajduk11003
4.Osijek11003
5.Istra 196121013
6.Gorica10101
7.Inter Zaprešić20111
8.Varaždin10010
9.Lokomotiva20020
10.Slaven Belupo20020

Sljedeće utakmice

2.8.Dinamo Zagreb-Gorica
3.8.Istra 1961-Varaždin
3.8.Rijeka-Slaven Belupo
4.8.Hajduk-Lokomotiva
4.8.Osijek-Inter Zaprešić