ht prva liga

Osijeku je prioritet Europska liga, a Gorica će biti u najjačem sastavu i igra na svom terenu

28.07.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Prvu utakmicu nedjeljnog programa 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige igraju Gorica i Osijek (Arenasport 3, 18 sati). Domaća momčad ima se čemu nadati jer Osijeku je prioritet uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige protiv bugarskog CSKA koju igra u četvrtak i sigurno neće istrčati u najjačem sastavu

Gorica je u novo prvenstvo startala remijem u prvom kolu protiv zaprešićkog Intera (1:1), a može se reći da su imali dovoljno od igre i za sva tri boda. I u 2. kolu će igrati na domaćem terenu nakon čega ih čeka pakleni raspored jer su pred njima ogledi protiv Dinama, Rijeka i Hajduka.

U današnju utakmicu Gorica ulazi s puno kompletnijim kadrom, vraćaju se sve odreda standardni igrači Suk, Čabraja, Lovrić i Miya. Zadnja se dvojica sve glasnije povezuju s potencijalnim inozemnim transferom, a debi bi danas mogao upisati i nizozemski stoper Matthew Steenvoorden koji u prvom kolu nije imao pravo nastupa. I dalje je izvan stroja napadač Zwolinski koji je prošle sezone u prvenstvu zabio 14 golova.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva HNL, 1. kolo, HNK Gorica - NK Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Osijek je igrao u četvrtak i sigurno da su se energetski i psihološki i potrošili, bila je teška i zahtjevna utakmica i vjerujem da su im misli na toj uzvratnoj utakmici. Isto tako znamo da Osijek ima dobar kadar igrača, očekujem par promjena u sastavu u odnosu na četvrtak protiv CSKA Sofije', poručio je trener domaćina Sergej Jakirović, a prenosi Dvoznak.com.

Osijek je kvalifikacije za Europa ligu otvorio gostujućim porazom 1:0 protiv CSKA Sofije. Bila je to tvrda partija u kojoj su obje momčadi teško stvarale prilike, a Osijek svoju veliku šansu ipak vidi u uzvratu na domaćem terenu sljedećeg četvrtka. Zbog toga trener Dino Skender nije skrivao da će danas odmoriti veći broj igrača.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

'Moram prvo vidjeti u kakvom je momčad uopće stanju nakon susreta protiv CSKA. Tempo na toj utakmici bio je jak, pravi europski, pa trebamo biti oprezni kako bismo izbjegli akumulaciju umora ili, ne daj Bože, eventualne ozljede. Moramo prioritet dati Europi jer u uzvratu bilo bi šteta da ne budemo pravi s obzirom na da imamo aktivan rezultat. U tom ću smjeru poduzeti određene korake. U ovom trenutku mogu reći kako ćemo obaviti najmanje pet ili šest promjena u početnoj postavi', rekao je trener Osijeka Skender.

  • +4
NK Osijek - NK Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Prošle je sezone Gorica slavila u dva međusobna susreta, jednom je dobio Osijek, a jednom su momčadi remizirale. Zadnji se puta igralo 19. svibnja kad je Gorica na domaćem terenu slavila 1:0, a to je jedina utakmica od četiri u kojoj je Osijek vodio Dino Skender.

Hrvatska 1. liga

Gorica-Osijek18:00
Varaždin-Hajduk20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb22006
2.Rijeka22006
3.Hajduk11003
4.Osijek11003
5.Istra 196121013
6.Gorica10101
7.Inter Zaprešić20111
8.Varaždin10010
9.Lokomotiva20020
10.Slaven Belupo20020

Sljedeće utakmice

2.8.Dinamo Zagreb-Gorica
3.8.Istra 1961-Varaždin
3.8.Rijeka-Slaven Belupo
4.8.Hajduk-Lokomotiva
4.8.Osijek-Inter Zaprešić