loše vijesti

[FOTO] Zbog dvostrukog prijeloma očne jabučice Belgija je ostala bez važnog braniča, a koronavirus radi probleme Portugalcima

Bionic
Reading

Branič belgijske reprezentacije Timothy Castagne, koji je zadobio dvostruku ozljedu oka na utakmici protiv Rusije, završio je svoj nastup na EURU, objavio je belgijski izbornik Roberto Martinez

Nogometaš Leicester Cityja i belgijske reprezentacije Timothy Castagne sudario se glavom s Rusom Dalerom Kuzjaevim u 26. minuti utakmice protiv Rusije u subotu.

Nakon toga ga je zamijenio Thomas Meunier, koji je potom zabio gol za 2:0 za Belgiju a onda i upisao asistenciju za konačnih 3:0.

'Pretrage su pokazale da je Castagne pretrpio dvostruki prijelom očne jabučice u sudaru', rekao je Martinez i dodao:

'Mogu potvrditi da smo nažalost izgubili Timothyja Castagnea do nastavka turnira.'

Na kraju utakmice Jan Vertonghen morao je napustiti teren zbog ozljede gležnja, no prema Martinezu, njegova ozljeda nije tako teška.

  • +15
Belgija - Rusija (EURO 2020) Izvor: EPA / Autor: Anton Vaganov / POOL

Sljedeću utakmicu Belgija igra u četvrtak protiv Danske.

U isto je vrijeme potvrđeno kako je portugalski reprezentativac Joao Cancelo pozitivan na Covid-19 i za njega je Europsko prvenstvo gotovo. Iz Portugalskog nogometnog saveza su potvrdili tu informaciju te dodali da će nogometaša Manchester Cityja na EURU zamijeniti Diogo Dalot.

Cancela, koji bi bio prvi izbor izbornika Fernanda Santosa na poziciji zadnjeg desnog bočnog, zamijenit će mladi, 22-godišnji branič AC Milana koji je nedavno s mladom portugalskom reprezentacijom U-21 osvojio srebro.

Portugal prvu utakmicu u skupini F na EURU igra u utorak od 18 sati protiv Mađarske.