nitko kao lovre

Prije nego je Hrvatska odigrala prvu utakmicu dobila je rekordera ovog Europskog prvenstva; jedan Vatreni je daleko iznad svih!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.06.2021 17:10
  • Objavljeno 13.06.2021 u 14:23
Bionic
Reading

'Vatreni' su u Londonu na mitskom Wembleyu poraženi 1:0 u utakmici 1. kola Europskog nogometnog prvenstva protiv Engleske, no jedan se naš reprezentativac i prije početka se upisao u knjige rekorda ovog Eura

Da, Hrvatska već na samom početku natjecanja ima rekordera ovog Europskog nogometnog prvenstva. Prije nego su Vatreni' završili prvu utakmicu, jedan od naših nogometaša upisao se u knjige rekorda!

Naime, golman hrvatske nogometne reprezentacije i splitskog Hajduka Lovre Kalinić (31) najviši je igrač na ovog Europskog prvenstva!

Kalinić je s 201 centimetrom visine na samom vrhu ljestvice najviših igrača, drugo mjesto s točno dva metra visine dijele belgijski golman Thibaut Coutrois i austrijski napadač Saša Kalajdžić, dok je treći nizozemski branič Virgil van Dijk s 'tek' 193 centimetara.

  • +5
Trening Hrvatske na Wembleyju uoči utakmice protiv Engleske Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zanimljivo, Kalinić je čak 38 centimetara viši od najnižih igrača ovog EP-a, talijanskog napadača Lorenza Insignea i Ryana Frasera iz Škotske, koji su visoki 163 centimetara.

U knjige rekorda upisali su se i naš kapetan Luka Modrić te Joško Gvardiol. Modrić je 17. najstariji igrač ovog Eura, a prvi je nizozemski golman Stekelenburg s 38 godina. Gvardiol (19) je pak 12. najmlađi igrač, a prvi je 17-godišnji Poljak Kozlowski.