dramatičan posao

Direktor RB Leipziga otkrio što se događalo u zadnjim trenucima Olmovog transfera: 'Neki su se uključili i pokušali ga odvesti...'

08.02.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Sportski direktor RB Leipziga Marus Krösche osvrnuo se na riječi Zorana Mamića koji je otkrio da je u pregovorima za Danija Olma bio i Bayern

Dani Olmo je ove zime otišao iz Dinama u RB Leipzig za 20 milijuna eura što se s bonusima može popeti i na preko 40 milijuna. Brojni europski velikani motali su se oko mladog Španjolca, ali on je odabrao RB Leipzig i uputio se u Bundesligu.

Španjolski reprezentativac je u dvije utakmice za Leipzig, odnosno ukupno 65 minuta koliko je do sada odigrao u dresu njemačkog prvoligaša, zabio jedan gol. U Leipzigu mu vjeruju i malo po malo ga uvode u igru pa izgleda da je Olmo dobro odabrao.

'Nismo mu radili problem iako je bilo i većih ponuda. Premda, ovo je uvjerljivo najveći posao, bonusi su realni, plus 20 posto od budućeg transfera. Nije htio u Italiju i Englesku, inzistirao je na Leipzigu. Da smo imali dan, dva vremena vjerojatno bi bio u Bayernu, ali Dani je rekao da hoće u Leipzig. Bio je jako za tu opciju i treba to respektirati', rekao je nedavno sportski direktor Dinama Zoran Mamić za Sportske novosti.

Ta Mamićeva izjava došla je do njemačkih medija pa je u intervjuu za TZ sportski direktor Leipziga Markus Krösche upitan ima li istine u tome da im je Bayern htio pokvariti posao.

'Mogu reći da su neki drugi klubovi materijalno pokušali nagovoriti Olma da ne potpiše za nas, ali oduvijek sam bio loš u geografiji', izbjegao je vješto pitanje o Bayernu pa dodao:

'Dani je nama rekao 'da', a ne drugima. Njegovo ponašanje i karakter su nam dali do znanja da je pravo pojačanje za nas. Velika je stvar kada igrač poput Olma želi nas, a ne top klubove koji su ga htjeli. To je potvrda da smo na dobrom putu', rekao je Krösche.