njemački kup

Pogledajte sjajnu akciju Danija Olma i njegov prvi gol u dresu RB Leipziga

04.02.2020 u 20:21

Bionic
Reading

Bivši Dinamov igrač, 21-godišnji Španjolac Dani Olmo, koji je prije desetak dana preselio u redove RB Leipziga, vrlo brzo počeo je otplaćivati 18.5 milijuna eura koliko je ovaj klub, barem zasad, uložio u njega

Dani Olmo već u prvom nastupu, iako je u prvenstvenoj utakmici protiv Borussije iz Mönchengladbacha dobio tek 20-tak minuta, pokazao je da će RB Leipzig u njemu imati pojačanje.

Trener Nagelsmann na početku dvoboja osmine finala njemačkog nogometnog kupa kod Eintrachta iz Frankfurta ostavio je Olma na klupi.

Domaćini su stigli do vodstva 2:0 golovima Andre Silve (17' - 11m) i Kostića (51'). S time da je od 46. minute na terenu bio bivši Dinamov ofenzivac. A što se odmah osjetilo i u igri gostiju.

U jednom je duelu Olmo pokušao kod suca Brycha ishoditi penal, no poznati njemački sudac nije reagirao.

Ipak, svu svoju raskoš, Olmo je pokazao u 68. minuti, nakon što je s desetak metara u protivničkoj polovici dugačkom dijagonalom našao na lijevom boku sunarodnjaka Angelina, a potom i ispratio njegovu akciju te dočekao povratnu loptu na rubu 16-erca i preciznim udarcem pospremio je u gol za smanjenje vodstva domaćih na 1:2.

Pokušavali su gosti doći do izjednačenja, odnosno produžiti nadu u prolazak u četvrtfinale, no onda je u sudačkoj nadoknadi Filip Kostić svojim drugim golom potvrdio veliko slavlje Eintrachta.

Tako je momčad iz Frankfurta u samo desetak dana nanijela dva teška udarca Nagelsmannovoj momčadi. Prvo joj je u prvenstvu uzela važne bodove, koji Leipzigu trebaju u utrci za naslov, a potom ju je i izbacila iz utrke za naslov u njemačkom kupu.

Prvi Olmov pogodak u dresu novog kluba pogledajte OVDJE.