TO BI BILO ŽESTOKO

Dinamu vrući okršaj sa Zvezdom kao kazna za izgubljenu titulu?

23.05.2017 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon što je ostao bez nastupa u Ligi prvaka, Dinamo će se kao nositelj uključiti u Europsku ligu u trećem pretkolu, a mogući protivnik mu je i Crvena zvezda. Hajduku pak prijeti Glasgow Rangers, a težak put do europske jeseni imat će Osijek, ali i Rijeka...

Karte su se ove sezone konačno izmiješale u hrvatskom nogometu. Rijeka je povijesnim naslovom prvaka osigurala i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće godine, u koje će se uključiti u drugom pretkolu.

Novi hrvatski šampion u toj će fazi natjecanja biti nositelj i favorit za prolazak dalje, ali ako želi do elitnog klupskog nogometnog natjecanja, morat će preskočiti još dvije prepreke i to bez statusa nositelja, a na tom će putu stajati i vrlo opasne momčadi poput grčkog Olympiacosa, austrijskog RB Salzburga, kao i škotskog Celtica te danskog Kopenhagena.

Za Rijeku je dobra vijest da ispadanje u trećem ili četvrtom pretkolu ne znači kraj europske sezone, već nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Dolazak do zadnje stepenice kvalifikacija za Ligu prvaka znači i osiguranu jesen u Europi, što bi bila sjajna vijest za navijače.

Što se Dinama tiče, on će nakon jako dugo vremena započeti natjecanje u Europskoj ligi, a tamo će biti nositelj i imati vrlo dobre izglede proći u grupnu fazu. Uključit će se u natjecanje u 3. pretkolu i mnogo je klubova koji su mu potencijalni protivnici, a od njih izdvajamo Crvenu zvezdu koja je doživjela jednako razočaranje i ostala bez naslova u Srbiji. Taj bi okršaj definitivno bio zanimljiv na terenu, ali možda ipak previše eksplozivan izvan njega.

Hajduk se pak uključuje u drugom pretkolu i to kao nositelj, ali mu svejedno prijeti dvoboj s Glasgow Rangersom koji je potpuno izgubio svoj europski koeficijent, jer dugo nije izborio nastup u međunarodnim natjecanjima. Ako prođu ovu fazu natjecanja, Splićanima će u sljedeće dvije runde biti teško, jer će vjerojatno ostati bez statusa nositelja pa je moguć i okršaj s nekima od klubova iz 'liga petice'.

Najteži put do Europske lige svakako će imati Osijek koji se uključuje već u 1. pretkolu gdje će biti nositelj i veliki favorit, ali kasnije ga čekaju vrlo teški protivnici što će biti veliki izazov za Zekićevu družinu...