ide u francusku

Dinamo prodao golmana Livakovića, ali taj transfer koči bizarna ozljeda njegove zamjene

20.07.2019 u 15:41

Bionic
Reading

Sve je praktički dogovoreno, ali... Prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković (24) praktički je već bio na izlaznim vratima Maksimira, a onda je posao - barem na nekoliko dana - stopiran!

Dominik Livaković je, uz Danija Olma, ovog ljeta najtraženija 'roba' iz 'prodajnog izloga' zagrebačkog Dinama. I dok se za Olma 'otima' sama krema europskog nogometa, Livaković je na početku bio na meti portugalskog Porta. Spominjao se kao zamjena za legendarnog Ikera Casillasa koji je zbog zdravstvenih problema morao prekinuti karijeru, no...

Kako sada stvari stoje, Dominik Livaković Portugala neće vidjeti, već će karijeru nastaviti u jednoj od 'liga petice'. Naime, Dinamo je, donose Sportske novosti, prihvatio ponudu francuskog Marseillea. Nudili su Francuzi prvo 'samo' 6.5 milijuna eura, ali taj je iznos hladno odbijen. Livi vrijedi puno više, ipak se radi o prvom golmanu Dinama i hrvatske reprezentacije.

Jasno je to i čelnicima Montpelliera te su vrlo brzo 'podebljali' ponudu. Sportske novosti donose kako se navodno radi o cifri od oko devet milijuna eura, u njoj je ubrojena odšteta i postotak od sljedećeg Livakovićevog transfera.

  • +7
Dinamo - Lokomotiva, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

I svi su bili zadovoljni, Dominik Livaković je postao najskuplji golman u povijesti Dinama, a Montpellier je našao zamjenu za svog donedavno prvog golmana Benjamina Lecomtea kojeg je za 14 milijuna eura prodao Monacu.

Posao je praktički bio dogovoren, ali je prije nekoliko dana i - stopiran! A sve zbog bizarne ozljede nominalno drugog golmana Dinama Danijela Zagorca! On je stradao na jednom od treninga prošlog tjedna, u jednoj intervenciji dobio je neugodan udarac u međunožje...

  • +6
Hrvatski vratar Dominik Livaković Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bolno i potencijalno opasno jer liječnici su Zagorcu preporučili najmanje sedam dana mirovanja. I to u baš najgorem mogućem trenutku. Prvi golman je na izlaznim vratima, za tri dana Dinamo igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala u Tbilisiju, a drugi je golman ozlijeđen.

Zato su u Dinamu - barem na nekoliko dana - odlučili stopirati Livakovićev odlazak u Montpellier. Iako, Livi je već spreman, u petak je 100. put branio za Dinamo te je s pravom očekivao da će već ovog vikenda biti u Francuskoj.