ljutiti švicarac

Tko je bolji, Federer ili Đoković? Ovakvu reakciju Rogera Federera na to pitanje nitko nije očekivao

20.07.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Novak Đoković slavio je u finalu Wimbledona, pobijedio je Rogera Federera i dodatno 'zakuhao' pitanje o tome tko je bolji. Švicarac ima više osvojenih Grand Slam turnira, čak 20, a Srbin je na 'samo' 16. Ispred njega je i Rafa Nadal koji ih ima 18...

Rogera Federera razljutilo je pitanje o tome tko je bolji, on ili Novak Đoković. Švicarac je isprva reagirao neočekivano, ne ovakve odgovore od njega nismo navikli.

'Želite znati odgovor? Pa izađite na ulicu i pitajte ljude, pitajte prave zaljubljenike u tenis!', pomalo je nervozno odgovorio Federer. No, odmah je shvatio da je pogriješio, bila je to ishitrena reakcija na 'provokativno' pitanje.

'Gledajte, svi znamo koliko je Novak jak i koliko godina to već traje. Naravno, svaka pobjeda, svaki osvojeni turnir, svaki Grand Slam, sve to dodaje težinu na njegovu stranu vage, tu nema nikakve sumnje', iskren je legendarni Švicarac kojeg bi Novak Đoković - s obzirom na razliku u godinama - vrlo brzo mogao prestići.

  • +3
Wimbledon, finale: Federer - Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Znate, to je nekada bila velika stvar. Ono, kada ste blizu vodećem. Kada ste recimo na dva Grand Slam zaostatka, ili eventualno izjednačite, pa povedete u toj utrci. To je bilo baš veliko', pričao je Federer i dodao:

'Sada to je drugačije. Što je i normalno, utrka se odvija na malo drugačiji način. Ja crpim motivaciju na drugim mjestima. Ne iz toga da ostanem na prvom mjestu, jer ja sam taj rekord već postavio. A ako neko drugi to uspije, dobro za njega. Uostalom, ne možete sve rekorde ni sačuvati. Nisam ni postao tenisač zbog toga, stvarno nisam. Želio sam osvojiti Wimbledon, igrati dobro, igrati pred tim veličanstvenim navijačima na centralnom terenu, igrati protiv sjajnih tenisača kao što su Đoković, Nadal... Zato igram tenis. Iskreno, da stvari su sada malo drugačije što se mene tiče, ali ja sam stvarno zadovoljan kako sada igram i kakve rezultate postižem', zaključio je Roger Federer.