velikan ga želi

Može li Portova ponuda srušiti snove treneru Bjelici i odvesti jednu od najjačih karika?

28.06.2019 u 09:38

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i golman Dinama, 24-godišnji Dominik Livaković, prije par dana, nakon produženog odmora zbog reprezentativnih obveza, priključio se Bjeličinoj momčadi na pripremama u Sloveniji

Hrvatski nogometni prvak priprema se u Sloveniji a trener Bjelica uigrava momčad kojoj je ove sezone želja ulazak u skupine Lige prvaka.

Naravno, poučeni prošlogodišnjim izvrsnim skautingom te dovođenjem igrača koji su hrvatskoj javnosti bili nepoznanica, ali su se pokazali kao velika pojačanja, vjerujemo da Bjelica itekako dobro zna što Dinamu za ovaj rezultatski iskorak treba.

No, ono na što trener Bjelica nikako ne može utjecati jest prodaja igrača, od koje zagrebački klub živi.

S toga nas priča o interesu Porta za odličnim Dinamovim golmanom Dominikom Livakovićem nije iznenadila.

Jer Livaković je tijekom sezone, što u Dinamovom dresu, što u reprezentativnom u Ligi nacija protiv Engleske, te kvalifikacijskom dvoboju protiv Walesa, pokazao svu svoju zrelost, bez obzira što je u godinama koje za golmana i nisu prevelike.

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

I čim ga je je putem twittera popratio legendarni Iker Casillas, jasno je da se oko Livakovića već stvorila 'masa pratitelja', posebno portugalskih novinara, koji ga vide u ovom velikom klubu, iz kojeg je Casillas morao otići zbog problema sa srcem.

Livakoviću je prema transfermarktu, portalu koji relativno dobro prati cijene igrača, procijenjena vrijednost na tri milijuna eura.

Međutim, već spomenute godine, ali i iskustvo te status A reprezentativca, Livakoviću cijenu dižu za barem još četiri, pet milijuna eura i da se Porto 'isprsi ' sa osam, devet milijuna eura - Livaković bi sasvim sigurno napustio Maksimir.

No, iz Portugala su često stizale bombastične najave, pa i interes portugalskih novinara treba uzeti s rezervom, iako je kristalno jasno da Livaković svojom kvalitetom može postati i Portova 'jedinica'.