POGLEDAJTE SVE POGOTKE

Dinamo u obranu naslova krenuo sjajnom izvedbom; na Maksimiru pala Lokomotiva

19.07.2019 u 22:56

Bionic
Reading

U drugoj utakmici prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige igranoj u petak, na Maksimiru je Dinamo svladao Lokomotivu 3:0

Dinamo je u novo prvenstvo ušao kako i dolikuje branitelju naslova. Družina Nenada Bjelice nije dozvolila iznenađenje u svojem domu te je osvojila tri boda, ali što je jednako važno pružila je dojmljivu predstavu te tako na najbolji mogući način najavila europsku utakmicu u Tbilisiju protiv Saburtala u sklopu drugog pretkola Lige prvaka (utorak).

Odličnu utakmicu odigrali su nogometaši Dinama i Lokomotive s obzirom da je ovo tek prva službena utakmica ovih momčadi u novoj sezoni.

Od uvodnih minuta bilo je jasno kako će gosti svoju priliku čekati iz kontri prekobrzanaca Drožđeka i Kastratija koji su na počeku radili probleme 'zadnjoj liniji 'modrih'. No uskoro je Dinamo povezao konce, žestoko stisnuo, a u 12. minuti stigao i do kaznenog udarca kada je Kolinger srušio s leđa Gavranovića. Loptu je uzeo Hajrović, ali je vratar Hendija pročitao stranu te uz pomoć vratnice zaustavio udarac.

Domaćina to nije poljuljalo, nastavio je stvarati napade, a u 17. minuti i doći do prednosti. Gotovo svi igrači 'lokosa' bili su u svojih 25 metara, ali Oršić je pronašao Kadziora koji je sa oko 18 metara lijevicom pogodio rašlje i izmamio pljesak maksimirskih tribina.

Devet minuta kasnije Oršić je ubacio iz slobodnog udarca, a lopta je odsjela na vratnici. U 29. minuti zicer je imao isti igrač, ali nije bio precizan.

Tempo nije padao, a u 38. minuti Lokomotiva je došla do najbolje moguće situacije za pogodak – penala. Livaković je srušio Kastratija, Uzuni preuzeo odgovornost za izvođenje najstrože kazne, ali je loše pucao i Livaković je sačuvao vodstvo Dinama.

Kazna je stigla u prvoj minuti sudačke nadoknade. Oršić i Gavranović su s dodavanjima izigrali obranu suparnika, a Oršić je rutinski zabio u suprotni kut za 2:0.

U nastavku se stanje na terenu očekivano primirilo. Dinamo je i dalje imao inicijativu i više od igre. Bilo je tu pokušaja s obje strane, ali na pravo uzbuđenje čekalo se do 62. minute kada je Gojak proigrao Hajrovića, a ovaj se odlučio na udarac, umjesto da je dao povratnu loptu za Gavranovića.

Nekako je izgledalo da u drugom dijelu nećemo vidjeti golove, ali u 85. minuti opet se zatresla gostujuća mreža. Petković se izborio za loptu, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 3:0.

Dvije minute kasnije mogla je Lokomotiva do počasnog pogotka, Ivanušec je izašao pred Livakovića, ali Dinamova hobotnica je sjajnom obranom zaustavila tu priliku.

  • +7
Dinamo - Lokomotiva, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL