JOŠ 90 MINUTA

Ciro Immobile dva gola do pothvata za koji se mislilo da će dugo trajati; Lazijev napadač može u Napulju srušiti omraženog Gonzala Higuaina

30.07.2020 u 12:46

Bionic
Reading

Lazijev napadač Ciro Immobile (30) ima još 90 minuta da pokuša nadmašiti Gonzala Higuaina koji je prije četiri godine u Serie A zabio 36 pogodaka što je rekord u jednoj sezoni talijanskog prvenstva

Talijanski napadač zabio je Bresciji za 2:0 u 37. kolu prvenstva i to mu je bio 35. pogodak u domaćem prvenstvu te je praktički osigurao titulu najboljeg topnika Serie A, jer drugoplasiranom Cristianu Ronaldu bježi četiri gola.

Ukoliko se u zadnjoj rundi ne dogodi nekakvo čudo Imobbile će po treći puta u karijeri dobiti titulu 'Capocannoniere' koja je namijenjena za prvog topnika lige te će tako ući u ugledno društvo Giuseppea Meazze, Alda Boffija, Gigi Rive, Paola Pulicija, Roberta Pruzza, Michela Platinija i Giuseppea Signorija koji su isto tako po tri puta bili najbolji strijelci u elitnom razredu talijanskog nogometa. Jedini koji je više puta bio prvi 'topnik' Serie A je Milanov Šveđanin Gunnar Nordahl kojem je to uspjelo u pet sezona.

Uz to Immobile ima još jedan veliki motiv da i u zadnjem kolu bude na pravoj razini, jer ima priliku da izjednači ili čak prestigne argentinskog napadača Gonzala Higuaina koji je u sezoni 2015/16. zabio 36 golova što je rekord u jednoj sezoni, a to je napravio i Talijan Gino Rossetti, ali to je bilo debelo prije Drugog svjetskog rata (1928/29.).

Sada je Immobile s 35 izjednačio učinak Gunnara Nordahla (1949/50) i Julija Libonattija (1927(28.).

  • +9
Lazijev napadač Ciro Immobile Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Zanimljivo, Imobbile će rekord pokušati postaviti u vrućem Napulju protiv Napolija (1. kolovoza) u čijem je dresu upravo Higuain zabio 36 komada. Napolitanci sigurno neće imati ništa protiv da Immobile nadmaši Higuaina, jer im je Argentinac postao omražen nakon što je iz njihovog kluba prešao u Juventus što je tamo tretirano kao izdaja.