NA VRHU MALA RAZLIKA

Pogledajte popis 50 najvrednijih nogometnih klubova od kojih je većina zbog pandemije doživjela ogroman pad prihoda

tportal

Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Objavljen je popis najvrednijih nogometnih brendova na svijetu, a na vrhu su španjolski velikani Real Madrid i Barcelona koje dijeli tek šest milijuna eura. Pandemija koronavirusa uzrokovala je pad vrijednosti kod većine klubova...

Prema istraživanju portala Brand Finance pandemija koronavirusa uzrokovala je pad prihoda klubova od ulaznica, sponzora i televizijskih prava pa je po prvi puta u zadnjih šest godina došlo do pada ukupne vrijednosti 50 najbogatijih klubova od 3,7 posto odnosno u iznosu od 751 milijun eura.

Engleski klubovi i dalje dominiraju po vrijednosti, čak ih je šest u TOP 10, a 19 u TOP 50, a najvredniji iz Premiershipa je Manchester United ispred Liverpoola, koji je osvojio prvenstvo nakon 30 godina i popeo se ukupno na četvrtu poziciju.

Ipak, nije bilo sve tako crno kod nekih klubova, ima onih koji su bilježili rast, bundesligaši Köln i RB Leipzig te engleski Leicester City vrijedniji su za više od 40 posto.

  • +4
  • +1

Leganes - Real Madrid, 38. kolo Primere, 2019/20.

Izvor: EPA / Autor: Mariscal

Kao što smo rekli na samo vrhu je Real Madrid, novi prvak Španjolske kojem je u odnosu na prošlu godinu vrijednost pala za čak 14 posto, ali je ostao na prvoj poziciji s 1,419 milijarde eura. Iza njega je konkurent iz domaćeg 'dvorišta' – Barcelona, koja je vrednovana na 1,413 milijarde.

  • +4
  • +1

Alaves - Barcelona, 2019/20.

Izvor: Profimedia / Autor: JOSU IZARRA / Cordon Press / Profimedia

Manchester United je usprkos padu od 11 posto treći s 1,314, slijedi Liverpool (1,262) pa Manchester City (1,124).

U deset navrednijih su još Bayern München (1,056) koji je još jedini klub koji vrijedi preko milijardu, a tu su još PSG (966 milijuna eura), le londonski brendovi Chelsea (949), Tottenham (783) i Arsenal (719).

Listu 50 najvrednijih nogometnih brendov,a, ali izraženu u američkim dolarima pogledajte OVDJE.