HOĆE LI VRATITI STARI SAJ?

Chelsea poslao zlatnu kopačku na posudbu u Milan

29.08.2014 u 21:14

Bionic
Reading

Nakon tri i pol godine u dresu Chelseaja nekada najbolji strijelac Eura nastavit će karijeru u redovima Milana

Fernando Torres je na zimu 2011. dres Liverpoola u tada najskupljem britanskom transferu zamijenio Chelseajevim i - ušao u probleme. U crvenom dresu bio je sjajan, no na Stamford Bridgeu nikada nije zasjao u punom sjaju i trener Mourinho ga nakon povratka u klub nije doživljavao kao ozbiljnu napadačku opciju.

Želio ga je prodati 'dobrom kupcu', ali kada je propala opcija povratka u matični Atletico Madrid (Torres se nikako ne uklapa u sustav Diega Simeonea koji je puno radije doveo Mandžukića i ostale 'fajtere') ohladili su se i ostali kupci dovoljno dubokog džepa. Tako je Chelsea odlučio Torresa poslati na dvogodišnju posudbu u Milan gdje će 'rossonerima' poslužiti kao svojevrsna zamjena za Marija Balotellija koji je nedavno potpisao za - Liverpool.


U dresu Chelseaja Torres je često bio osporavan, i iako je imao neke zaista atraktivne promašaje u Chelseaju je upisao 45 golova u 172 službena nastupa. Imao je važnu ulogu u sva tri osvojena trofeja (Fa kup, liga prvaka i Europska liga), a u reprezentaciji (u čijim je redovima bio zlatna kopačka Eura 2012) je dogurao do 38 golova u 110 nastupa.