FIFA_SP_2018.svg

cafu za tportal

Brazilska istinska legenda iskreno o nagradi omiljenom Hrvatu i onome što vidi kao prednost naših!

Bionic
Reading

Legendarni brazilski branič, Marcos Evangelista de Morais poznatiji kao Cafu, koji je u dresu 'Carioca' odigrao čak 142 utakmice, po čemu je uvjerljivo rekorder svoje zemlje, u Moskvi je dio All Star momčadi koja služi za promociju nogometa, a pobjednika finalnog obračuna ne usuđuje se prognozirati...

Uz pomoć Darija Šimića, put do svjetskih nogometnig legendi, bio je otvoren. Pa je tako za tportal nedjeljno finale najavio i legendarni 48-godišnji Brazilac Cafu, koji osim što je nastupio u čak tri finala svjetskih prvenstava (1994., 1998. i 2002.), dva puta (1994. i 2002.) i podizao pehar najbolje reprezentacije na svijetu.

U dresu 'Carioca' upisao je 142 utakmice, po čemu je apsoluti rekorder svoje zemlje.

Danas je ova brazilska legenda dio momčadi svjetskih zvijezda, koja s našim Darijom Šimićem putuje po svijetu radi promocije nogometa. Vitak, elegantan, tek s kojom borom na licu više nego je imao u vrijeme igračkih dana.

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

I da, za fotografiranje spreman uvijek, ali tek na nagovor bivšeg mu suigrača iz AC Milana, pristao je najaviti nedjeljno finale između Hrvatske i Francuske.

'Teško mi je reći, odnosno prognozirati, kako će proći nedjeljno finale. Ustvari, mislim da je meni kao neutralnom navijaču najlakše reći da su izgledi 50:50. Hrvatska ima jako dobru momčad, ali takvi su i Francuzi. Očekujem neizvjesnu utakmicu. Hrvatska je pak pokazala da zna igrati i u tim stresnim situacijama, ali ne znam koliko su čak tri produžetka ostavila traga na vašoj reprezentaciji', rekao je za tporal legendarni Cafu.

Taj se umor, zasad, nije osjetio na igri Hrvatske. No, kada biste morali izdvojiti nekog od hrvatskih igrača, tko bi to bio?

'Mislim da se nitko od hrvatskih igrača neće naljutiti. Luka Modrić je definitivno najbolji. Ali ne samo u Hrvatskoj, nego i na cijelom turniru. I vjerujem da će upravo vaš veznjak osvojiti Zlatnu loptu,' naglasio je sjajni brazilski ofenzivni branič.