FIFA_SP_2018.svg

svi su spremni, ali...

Nakon posljednjeg treninga Dalić ima samo jednu dvojbu; je li ovo sastav koji će istrčati u finalu?

Bionic
Reading

Hrvatska je na sportskom kompleksu Lužnjiki odradila posljednji trening, svi su naši reprezentativci spremni za veliki finale s Francuzima, no izbornik Zlatko Dalić ipak bi zbog brojnih ozljeda i umora nekih njegovih izabranika mogao malo osvježiti sastav...

Francuska je svoj posljednji trening uoči nedjeljnog ogleda započela u 16.30 sati na terenu br. 8, dok je Hrvatska trenirala od 17 sati, ali na terenu br. 10. I obje su reprezentacije bile u kompleksu Lužnjiki, ali bez i teoretske mogućnosti snimanja suparničkih treninga. Jer dronovi su zabranjeni, a ograde oko terena jako visoke...

No, vjerujemo da izbornici ionako sve znaju jedni o drugima. Osim možda i najvažnijeg pitanja, tko je ozlijeđen i tko bi eventualno ozlijeđene mogao zamijeniti.

U našem taboru nešto je bolja situacija nego u petak, kada je Dalić poštedio petoricu igrača. Bili su to: Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Ivan Strinić, Ivan Perišić i Dejan Lovren.

'Mi više nemamo zašto trenirati. Potrebniji su nam odmor i relaksacija. Imamo sitnih problema, ali se nadam da ćemo to riješiti. Nisam, zabrinut jer imamo dobru klupu i igrače koji jedva čekaju nastupiti', kazao je hrvatski izbornik uoči subotnjeg treninga.

Ti sitni problemi ponajviše se odnose na Ivana Perišića koji ima problem s bedrenim mišićem, te Ivana Strinića koji ima hematom.

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

Međutim, Perišić bi trebao biti spreman do sutrašnjeg ogleda, dok bi Strinić mogao preseliti na klupu. Strinić je nastupio na pet utakmica na ovom prvenstvu, no u sve tri utakmice drugog kruga Dalić ga je mijenjao zbog umora i ozljede, pa se vrlo lako može dogoditi da će u nedjelju od prve minute startati Josip Pivarić koji je u Rusiji sakupio četiri nastupa i 201 minutu, a svoju je minutažu maksimalno iskoristio. Problem? Strinić je defenzivno puno korisniji od Pivarića kojemu je ofenziva ipak jača strana. Ostatak momčadi je u dobrom stanju. Dečki jedva čekaju utakmicu života i da mogu zaigrali bi već danas.

Tako bi na teren u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuza trebalo istrčati sljedeći sastav Hrvatske: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić - Brozović, Rakitić, Modrić - Rebić, Perišić - Mandžukić.

'Snage će biti i viška. Ako treba, nosit ćemo jedne druge. To je najveća utakmica za nas', poručio je Ivan Rakitić.

Finale između Hrvatske i Francuske je u nedjelju u 17 sati po hrvatskom vremenu.