ovo je previše

Ako će ovako izgledati suđenje uz video tehnologiju, nogometu se loše piše!

07.08.2017 u 16:28

Bionic
Reading

Kontroverzna odluka iz nizozemskog Superkupa, kada je sudac Danny Makkelie poništio gol Feyenoorda i dosudio penal za Vitesse zabrinula je stručnjake i ljubitelje nogometa, jer to nije usmjer u kojem itko želi da ide upotreba video tehnologije...

Nizozemski arbitar Danny Makkelie pobrinuo se za najkontroverzniju odluku otkad je zaživjela video tehnologija kao pomoć sucima.

Naime, u dvoboju nizozemskog Superkupa on nije na vrijeme zaustavio igru kako bi provjerio je li bilo kaznenog udarca za Vitesse, već je pustio akciju dalje u kojoj je Jorgensen zabio za 2-0 Feyenoorda, da bi zatim sudac ipak upotrijebio pomoć video tehnologije i donio šokantnu odluku: poništio je gol i dosudio penal na drugoj strani iz kojeg je rezultat izjednačen na 1-1.

Dosad su se kritičari upotrebe video tehnologije pozivali na to da predugo traju pauze tijekom pregledavanja snimki i da nije u duhu nogometa da igrač i cijeli stadion proslave priznati gol da bi zatim ipak bio poništen. Makkelie je otišao korak dalje i izazvao uzbunu među stručnjacima, jer ako je ovo nešto što donosi video tehnologija, nogometu se loše piše.

Ovo je definitivno bilo previše, no valjda će se s godinama pronaći pravi recept...