Irina Abramovič

Život u zlatnom kavezu: 11 godina nakon razvoda bivša supruga Romana Abramoviča odlučila otvoriti dušu

12.09.2018 u 14:44

Bionic
Reading

Svoj prvi intervju nakon što se prije jedanaest godina razvela od ruskog oligarha Romana Abramoviča dala je Irina Abramovič, a u njemu je progovorila o svemu o čemu je do sada šutjela: Njihovo petero djece, vjeri i životu nakon razvoda

Irina Abramovič, bivša stjuardesa kompanije Aeroflot, poznatija kao druga supruga ruskog oligarha, dala je svoj prvi intervju čak 11 godina nakon što se razvela od Romana Abramoviča. U svojoj ispovijesti ispričala je kako joj je vjera puno pomogla u životu, ali i da zahvaljujući alimentaciji i dalje može živjeti poput ostalih bogataša i putovati svijetom.

Za Abramoviča se udala 1991. godine, no i danas svoju privatnost pomno čuva. Nitko ne zna kako to da se upravo sada odlučila dati intervju za rusko izdanje Tatlera, a tekst je opremljen riječima: 'Ako i postoji idealan razvod, onda je to ovaj Romana i Irine Abramovič.'

Irina Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Par se razveo 2007. godine, detalji njihove brakorazvodne parnice nikada nisu procurili, a bivši supružnici nakon toga nikada nisu jedno o drugome rekli ružnu riječ u javnosti. Tijekom 16 godina braka dobili su petero djece, a dobri odnosi pokazali su se i time da su braća i sestre u idiličnim odnosima sa svojim polubratom i polusestrom, Aaronom i Leah, koje je Abramovič dobio s trećom suprugom Dašom Žukovom.

Iako su je novinari salijetali i nudili svakakve primamljive ponude, Irina ih je do sada sve pristojno odbijala, ponajviše zbog toga što joj je dosadilo da je se spominje kao 'bivšu suprugu Romana Abramoviča'. Danas 51-godišnjakinja s ponosom je progovorila o djeci.

Tako je otkrila da je najstarija, 26-godišnja Anna, diplomirala filozofiju na Sveučilištu Columbia, godinu mlađi Arkadij uspješan je biznismen, 21-godišnja Sofia zaljubljenica je u konje i vrlo uspješna jahačica, a završila je i Royal Holloway University u Londonu. 17-godišnja Arina završava koledž i namjerava studirati zoologiju u Australiji, dok 16-godišnji Ilja pohađa školu u Londonu.

Kroz cijeli razgovor isticala je kako ona i njezin bivši muž odlično funkcioniraju kada je riječ o odgoju njihove djece. 'Trudimo se naučiti ih da budu ljubazni, puni suosjećanja, ali i da steknu radne navike', rekla je.

Irina i Roman upoznali su se na letu Aeroflota, u kojem je ona radila kao stjuardesa. Bez oca je ostala kao dvogodišnjakinja i odrasla je u siromaštvu SSSR-a. Tijekom njihova braka Roman Abramovič postao je moćna osoba u poslovnom i političkom svijetu Rusije.

Upravo zahvaljujući njegovu bogatstvu promijenio se i njezin način života, a sve to omogućilo joj je lagodan život čak i nakon razvoda te i dalje uživa u mnogobrojnim luksuznim putovanjima svijetom.

  • +11
Roman Abramovič i Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Možda me i ne možete vidjeti na društvenim događanjima, no ako se potrudite, srest ćete me u crkvi, na izložbi, u muzeju ili kazalištu. Vrata mog doma uvijek su otvorena za prijatelje i često organiziram zabave kod kuće. Okružena sam ljudima koji su mi i duhovno bliski i s kojima mogu dijeliti sve sitnice iz svog života. Mnogi od njih dobro su poznati javnosti, no cijenimo privatnost.'

Na pitanje čime se danas bavi, Irina Abramovič odgovorila je 'svime što me čini sretnom - razgovorima s Bogom, djecom, bliskim prijateljima. Zanima me sve vezano uz kulturu i skupljam ikone iz Bizanta i Rusije.' I dok je njezin bivši suprug, koji sada ima i izraelsko državljanstvo, zainteresiran za svoje židovske korijene, Irina je našla mir u Pravoslavnoj crkvi.

Za kraj se osvrnula i na društvene mreže, kao i na svoj profil na Instagramu, koji je uklonila. 'Ništa posebno se nije dogodilo. Jednostavno mi je dosadilo da toliko ljudi s tolikim interesom prati stvari koje uopće nisu zanimljive: primjerice koju haljinu sam nosila, gdje sam večerala i tko su mi prijatelji.'