NAKON DESET GODINA

Razvod desetljeća: Roman Abramovič napustio i treću suprugu

07.08.2017 u 15:39

Bionic
Reading

Kada je nakon 16 godina braka, s drugom suprugom Irinom Vyacheslavovnom Malandini, Roman Abramovič zatražio razvod, njegovo se bogatstvo umanjilo za 150 milijuna funti. Ruski bogataš, koji se nalazi na 139. mjestu čuvene Forbesove liste, ovih je dana najavio i treći razvod. Nakon deset godina braka, on i Daša Žukova odlučili su krenuti svatko svojim putem, a sve zanima samo jedno - koliko će mu nula lijepa Ruskinja skinuti s računa

Vijest koja je iznenadila sve, proširila se Internetom brzinom svjetlosti. Ruski oligarh i vlasnik britanskog nogometnog kluba Chelsea, Roman Abramovič rastaje se, nakon deset godina braka od Daše Žukove. Par, koji ima dvoje djece, kao i većina slavnih parova, razvodi se zbog nepomirljivih razlika.

U zajedničkoj izjavi, koju je objavio New York Post, stoji: 'Nakon deset godina zajedništva, donijeli smo tešku odluku da krenemo svatko svojim putem, no ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo radili zajedno. Obavezali smo se da zajedno odgajamo našu djecu.'

  • +11
Roman Abramovič i Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Par je zajedno krenuo u biznis s umjetninama, te tako zajedno rade na Garage Museum of Contemporary Art u Moskvi i New Holland Island cultural center u Sankt-Peterburgu. Petnaest godina mlađa Dasha Zhukova, kći ruskog magnata, Abramovičeva je treća supruga.

Par je prvi put snimljen 2005. godine na utakmici koju su u Španjolskoj igrale Chelsea i Barcelona. U to vrijeme, Abramovič je još uvijek bio u braku sa svojom drugom suprugom, Irinom Vyacheslavovnom Malandini, a svi su bili uvjereni kako se Žukova viđa s Lordom Freddijem Windsorom, nakon što je prekinula vezu s tenisačem Maratom Safinom.

No, Daša je zapela Abramoviču za oko, stoga su ona i njezin otac pozvani na novogodišnju zabavu u dom Abramovičevih. Jedno je vodilo drugom, a tajno vjenčanje uslijedilo je prije devet godina.

Iako je u javnosti predstavljana kao njegova djevojka, lijepa Dasha otkrila je 2015. u jednom intervjuu kako su se vjenčali na privatnoj ceremoniji 2008. godine. Njihovo prvo dijete, a Abramovičevo šesto, sin Aaron Alexander, rođen je u prosincu 2009. godine, dok je kći Leah Lou rođena u travnju 2013.

#DashaZhukova #RomanAbramovich

Objavu dijeli @dasha_zhukova_fp

Abramovič u svojoj biografiji ima tri braka. 50-godišnji Roman, sa svojom se prvom suprugom Olgom Yurevnom Lysovom vjenčao 1987., no rastali su se tri godine kasnije. Godinu nakon razvoda već je bio u braku s Irinom Vyacheslavovnom Malandini, i to prije negoli je stekao svoje basnoslovno bogatstvo za vrijeme ruskog privatizacijskog buma. Njihov brak trajao je čak 16 godina.

Rastavila ih je njegova opsjednutost poslom i nogometnim klubom Chelsea, kojeg je 2003. godine kupio za 140 milijuna funti. Razveli su se 2007. u Rusiji, a Abramovič je svojoj bivšoj supruzi platio čak 150 milijuna funti, što je jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada.

#DashaZhukova #RomanAbramovich

Objavu dijeli @dasha_zhukova_fp

Bivša stjuardesa za razvod je uzela najbolje britanske odvjetnike, a nakon svega, pričalo se, kako da ga je tužila, mogla je dobiti pola od njegovog 11 bilijuna funti vrijednog bogatstva.

Abramovič se ove godine našao na 139. mjestu Forbesove liste sa 9.1 bilijuna funti. S Dašom Žukovom posjeduje nekoliko luksuznih kuća u Londonu, Moskvi, Coloradu, na Karibima, a njihova jahta jedna je od najpoznatijih zbog svoje veličine.

Birthday Girl ❤️ #DashaZhukova

Objavu dijeli @dasha_zhukova_fp

Daša Žukova nalazi se u upravi muzeja Metropolitan, a priča se kako je upravo ona mu prenijela ljubav prema umjetninama, stoga u svojim domovima imaju i veliku kolekciju skupocjenih radova.

Stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će proći njihova brakorazvodna parnica, te s kojim će iznosom na računu Daša Žukova nastaviti život bez Abramoviča.