NAKON DESET GODINA

Što je presudilo trećem braku milijardera Romana Abramoviča

08.08.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Vijest da se ruski oligarh Roman Abramovič razvodi od treće supruge Daše Žukove proširila se internetom u samo nekoliko sati. Braku, koji je trajao deset godina, došao je kraj, a svi se pitaju - je li razlog rastave nova ljepotica, ali i koliko će lijepa Ruskinja, zbog koje je ostavio svoju drugu suprugu, u brakorazvodnoj parnici uzeti bogatašu

Bivši prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, nakon razvoda od Slavice Ecclestone, svojoj je bivšoj supruzi ostavio oko 750 milijuna funti. Do danas, to je najskuplja brakorazvodna parnica u povijesti, a svi se pitaju hoće li uskoro bivšoj supruzi Romana Abramoviča, Daši Žukovoj uspjeti nadmašiti taj iznos.

  • +11
Roman Abramovič i Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema mišljenju stručnjaka za brakorazvodne parnice, ukoliko ne postoji predbračni ugovor i posebna stavka u njemu, te ako će se cijela parnica odigrati u Rusiji, Daša Žukova će dobiti lijepu svotu, no ne toliko koliko je dobila Slavica Ecclestone. No, ako se odluče razvesti u Velikoj Britaniji, mogla bi dobiti puno više, s obzirom da su u braku bili 10 godina te zajedno imaju dvoje djece.

Ipak, i taj iznos neće zasigurno biti polovica njegova bogatstva, budući da ga on nije stekao tijekom njihova braka, već je bio bogat kada su se upoznali.

Susjed na imanju Fyning Hill u Zapadnom Sussexu, koji se nije želio predstaviti, otkrio je za britanske medije kako par  već od Božića ne živi zajedno, iako su i prije većinu godine provodili odvojeno. Cijela priča najteže im je pala zbog djece, kojoj nisu znali kako priopćiti vijest da se mama i tata rastaju. Izvori bliski paru tvrde kako se Daša zasitila života supruge jednog od najbogatijih ljudi svijeta, kojemu su posao i nogometni klub najvažnije stvari na svijetu.

Danas 36-godišnja Daša Žukova rođena je u Moskvi, no u Los Angeles je preselila kada je imala 10 godina, nakon razvoda svojih roditelja. Njezina majka Jelena je znanstvenica, dok je otac Alexander Žukov milijunaš koji se obogatio na nafti. Stoga je Daša od malena naučila kako je to živjeti u bogatstvu.

Velika ljubiteljica umjetnosti i mode, poznata je kao kolekcionar umjetnina, otvorila je muzej u Moskvi te pokrenula modni časopis Garage. Ujedno je bliska prijateljica s Ivankom Trump, te je čak bila među uzvanicima na inauguraciji Donalda Trumpa u siječnju ove godine.

Zbog fotografija, objavljenih 2014. godine na portalu Buro 24/7, na kojima Daša sjedi na stolici napravljenoj od crne manekenke, izazvale su skandal svjetskih razmjera, a bogatu su Ruskinju prozvali za rasizam.

Da nešto ne štima u njihovu braku, zamijetili su mnogi još 8. lipnja, kada je Daša Žukova proslavila svoj rođendan s njihovom djecom u New Yorku, a na ruci nije više nosila vjenčani prsten. U Velikoj jabuci zabavljala se i prošlog tjedna kada se 50-godišnji Abramovič sam pojavio na jednom društvenom događaju u Sankt-Petersburgu. Sada su šuškanja i potvrđena zajedničkom objavom u kojoj stoji da se rastaju zbog nepomirljivih razlika, no nastavit će zajedno dalje odgajati svoju djecu.

Abramović, kojeg je odgojio ujak nakon što je ostao siroče kao dijete, bogatstvo je stekao za vrijeme ruske privatizacije, nakon pada Sovjetskog Saveza. Vlasnik je nogometnog kluba Chelsea, a Dašu Žukovu upoznao je 2005. godine, dok je još bio u braku s Irinom Malandinom. S Irinom je dobio petero djece, a ona je, nakon razvoda postala bogatija za 155 milijuna funti i četiri luksuzne nekretnine. Za razliku od nje, prva supruga Olga Lysova navodno je dobila tek dvosobni stan u Moskvi i dovoljno novaca da preživi godinu ili dvije nakon razvoda.

U vrijeme kada su se upoznali, na novogodišnjoj zabavi koju je organizirao njezin otac, Daša je još uvijek bila u vezi s tenisačem Maratom Safinom. Iako se naveliko šuškalo o tajnoj romansi s Abramovičem, to je potvrđeno tek 2007. godine, nakon njegova razvoda.

#DashaZhukova

Objavu dijeli @dasha_zhukova_fp

Vjenčali su se 2009. godine na intimnoj ceremoniji, no tajili su sve do 2014. kada je Wall Street Journal objavio članak, koji je, navodno, Daša odobrila. Tijekom deset godina braka, 2009. godine u Americi im se rodio sin Aaron Alexander, a 2013. i kći Leah Lou.

Uz svoju suprugu, strastvenu kolekcionarku, i sam Abramovič je zavolio umjetnost, a o njihovim privatnim kolekcijama bruje svi, iako nitko nije sasvim siguran koja im je vrijednost i što sve posjeduju. Prema Forbesovoj listi, sa svojih 7,07 bilijuna funti, Abramovič je 12. najbogatiji čovjek Rusije i 139. najbogatiji čovjek na svijetu.

Birthday Girl ❤️ #DashaZhukova

Objavu dijeli @dasha_zhukova_fp

Četiri kuće ima u Rusiji, dvije u Americi, tri u Francuskoj te jednu u Velikoj Britaniji, gdje ima i šest lukusznih stanova. Uz to ima 170 metara dugu jahtu Eclipse, vrijednu 1,5 milijuna funti. 

Upravo zbog toga svi nestrpljivo iščekuju da se pokrene brakorazvodna parnica i da se dozna koliko je ovoga puta Roman Abramovič bio velikodušan prema 14 godina mlađoj, uskoro bivšoj supruzi.

Whoever said 'the grass is always greener on the other side' must have been talking about this place 🍃

Objavu dijeli Derek Blasberg (@derekblasberg)