JAHANJE JE IN

Bogate nasljednice: One su mlade, imaju poznato prezime i dijele zajedničku strast

21.02.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Imati svog konja i profesionalno baviti se jahanjem sport je koji nije namijenjen svima, već samo onima dubljeg džepa. Sve više kćeri bogatih roditelja pronalazi sreću u višesatnom preskakanju prepona, mnogobrojnim turnirima i četkanju svojih ljubimaca, a koje su to, pročitajte u nastavku

Bilo da su im roditelji pripadnici kraljevske obitelji, milijarderi iz Silicijske doline ili jednostavno velike face iz svijeta showbiznisa, jedna je poveznica između velikog broja kćeri najbogatijih roditelja svijeta - ljubav prema konjima i jahanju. 

Baviti se tim sportom privilegija je onih dubljeg džepa, stoga ne čudi to koja se imena provlače kroz mnogobrojna svjetska natjecanja. Naime da biste imali najboljeg konja, u prosjeku ćete izdvojiti oko osam milijuna funti, dok za sedlo rađeno po narudžbi možete platiti od četiri pa sve do 250 tisuća funti.

A čije su kćeri zaluđene jahanjem, pročitajte u nastavku.

  • +12
Charlotte Casiraghi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Charlotte Casiraghi (31)

Kćerka monegaške princeze Caroline i unuka slavne Grace Kelly, Charlotte Casiraghi, jedna je od njih. Njezino bogatstvo procjenjuje se na četiri milijarde funti, a iako bi zbog čestih pojavljivanja na tjednima mode, dobrotvornim večerama i slično mnogi pomislili da se najudobnije osjeća u skupocjenim toaletama, iznenadili bi se. Naime Charlotte se najbolje osjeća u jahačkoj opremi na hipodromu, u društvu svog omiljenog konja. Inače, njezina majka silno se trudila zaštititi je od medija, osobito nakon što je njezin otac i Carolinin suprug poginuo u brodskoj nesreći, no to joj nije uspjelo, a Charlotte je danas rado viđena gošća na mnogobrojnim događanjima diljem svijeta.

  • +7
Athina Onassis Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Athina Onassis (33)

Jedina nasljednica slavnog grčkog milijardera, brodskog magnata i drugog supruga Jackie KennedyAristotela Onassisa, 33-godišnja je Athina Onassis. Nakon smrti majke Athina je naslijedila bogatstvo koje se procjenjuje na dvije milijarde funti. No nikakav novac nikada joj neće nadoknaditi gubitak majke Christine kada je imala tek tri godine, koje joj je obilježilo djetinjstvo, osobito zbog ružne borbe za nasljeđe. Utjehu je pronašla u konjima, a već se kao tinejdžerka počela natjecati. Ta je ljubav toliko velika da je čak ni dva slomljena kralješka nisu spriječila u jahanju.

  • +5
Jessica Rae Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jessica Rae Springsteen (26)

Kći slavnog pjevača Brucea Springsteena, čije se bogatstvo procjenjuje na otprilike 220 milijuna funti, jedna je od najboljih u preponskom jahanju u Americi. Ljubav prema konjima naslijedila je od majke, bivše pjevačice pratećih vokala Patti Scialfe, a svog prvog ponija dobila je sa samo šest godina. U jednom od rijetkih intervjua priznala je kako je cijeli život pokušala se odmaknuti od stereotipa da je razmažena princeza, a za nju mnogi kažu kako je izrazito lijepo odgojena.

  • +20
Jennifer Gates Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jennifer Gates (21)

Jedna od najmlađih među kćerima slavnih roditelja kći je Billa Gatesa, čije se bogatstvo procjenjuje na 70 milijardi funti. 21-godišnja Jennifer Gates najstarija je Gatesova kći te, osim što uživa u jahanju, puno vremena provodi na fakultetu jer u budućnosti želi postati liječnica. Mnogi joj predviđaju i blistavu budućnost u jahanju, nazivaju je jednom od najboljih mladih američkih jahačica i govore da je bolja i od Eve Jobs, kćeri očevog najvećeg rivala Stevea Jobsa.

Sofija Abramovič Izvor: Profimedia / Autor: NIVIERE/VILLARD/SIPA

Sofija Abramovič (22)

Otac Sofije Abramovič slavni je Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelseaja, čije se bogatstvo procjenjuje na sedam milijardi funti. 22-godišnja Sofija zaljubljenica je u konje i jahanje, na velikim turnirima natječe se za Rusiju, a bila je dio i Longinesovog turnira Global Champions u Monaku i Londonu. Iz privatne lože često ju bodri otac, koji na hipodrom uredno stiže privatnim helikopterom. Prije nekoliko godina platio je trostruko veću cijenu za vrhunskog konja u preponskom jahanju nakon što je on pobijedio na svjetskom natjecanju.

  • +3
Hannah Selleck Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hannah Selleck (29)

Jedina kći glumca na ovoj listi 29-godišnja je Hannah Selleck, kći Toma Sellecka, čije se bogatstvo procjenjuje na 35 milijuna funti. Jahanjem se počela baviti još kao četverogodišnjakinja na obiteljskom ranču u Kaliforniji te bi svaki dan nakon škole provodila sate sa svojim konjem. Koliko je bila povezana sa svojim ljubimcima, govori i to da je nakon srednje škole odabrala fakultet blizu doma kako bi mogla biti što bliže svojim konjima. Nakon fakulteta okušala se kao osoba za odnose s javnošću, no nakon samo šest mjeseci odustala je od toga i odlučila pomoći ocu u biznisu s konjima. Na njezinu zidu nalaze se i zlatne medalje s američkih natjecanja.

  • +13
Eve Jobs Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Eve Jobs (20)

Definitivno najmlađa zaljubljenica u konje kći je pokojnog osnivača Applea Stevea Jobsa - 20-godišnja Eve Jobs. Nakon što joj je otac preminuo 2011. godine od raka Eve je naslijedila bogatstvo od 7,5 milijardi funti, a majka je dopustila da se školuje online kako bi mogla što više vremena u danu provesti jašući. Njezin posjed s konjima, koji se procjenjuje na 11,6 milijuna funti, ima staje za 20 konja, kao i veliki hipodrom s preponama, na kojem svakodnevno vježba za natjecanja. 

  • +2
Destry Spielberg Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Destry Spielberg (21)

Njezin otac je slavni redatelj i producent Steven Spielberg, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,8 milijardi funti, a 21-godišnja Destry najmlađa mu je kći koju je dobio s glumicom Kate Capshaw. Osim jahanjem, Destry se bavi modelingom. Ipak, konji su joj na prvom mjestu, stoga joj je otac za poveći iznos kupio konja imena Rumba nakon što je osvojio dosta medalja.