JE LI BILO POTREBNO?

Ponovno okupljanje Cindy, Naomi, Linde i Christy s dna je ladice izvuklo prljavo rublje

27.09.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Kada su četiri dive, supermodeli 90-ih, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington i Linda Evangelista pristale na poziv čelnika Applea + snimiti dokumentarac o danima svoje najveće slave, vjerojatno nisu ni zamišljale da će to uzburkati neke stare duhove

Bile su najljepše žene svijeta, zajedno su žarile modnim svijetom 90-ih godina prošlog stoljeća i postavljale neke nove standarde. Putovale su privatnim avionima, bile na najtraženijim zabavama i ljubile najpoznatije celebrityje. Naomi Campbell iza sebe ima veze s Robertom De Nirom, Adamom Claytonom iz U2-a i Seanom Combsom, a Christy Turlington s Jasonom Patricom i Christianom Slaterom prije negoli se udala za Eda Burnsa.

Cindy Crawford je prije vjenčanja s Randeom Gerberom bila udana za Richarda Gerea, a Linda Evangelista za modnog agenta Geralda Marieja te je ljubila i Kylea MacLachlana i bivšeg francuskog nogometaša Fabiena Bartheza.

Iako se neke od njih još uvijek bave modelingom, jer njihova ljepota nije ni najmanje izblijedila, neke su se odlučile usmjeriti na druge stvari.

Bilo kako bilo, ponovno okupljanje Crawford, Campbell, Turlington i Evangeliste zbog novog dokumentarca Applea +, pod nazivom 'The Super Models', bilo je važno ako ni zbog čega drugoga, onda da javnost može vidjeti u kakvim su odnosima danas, iako su se trudile prikazati idilu.

  • +6
Linda Evangelista Izvor: Profimedia / Autor: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U dokumentarcu se u pojedinim scenama mogu vidjeti lagana netrpeljivost i zamjeranje zbog događaja iz davne prošlosti. Tako u jednoj sceni 58-godišnja Linda stiže u studio, gdje je nasmijane grle i ljube 57-godišnja Cindy i 54-godišnja Christy. S druge je strane 53-godišnja Naomi samo na brzinu grli i formalno dodaje: 'Kako je lijepo ponovno je vidjeti.'

Oni koji su bolje upoznati s njihovim odnosima rekli su da su njih četiri sasvim različiti karakteri, ali se poznaju iz tinejdžerskih dana. Iako su poput sestara, jer su prošle mnoge uspone i padove zajedno, između njih i dandanas postoje brojne napetosti. Barem između dvije 'najvatrenije' i 'najsvadljivije' - Naomi i Linde.

NAOMI CAMPBELL

Legendarna 'crna pantera' sve je bacila u drugi plan: U blještavom kostimu ponosno istaknula figuru

Pogledaj galeriju

To ide do te mjere da ju je Naomi navodno tek nedavno 'otpratila' s Instagrama te je nije tagirala na fotografiji snimljenoj ranije ovog mjeseca u Londonu, kada su se sve četiri ponovno susrele. Nekoliko dana kasnije bile su na Fendijevoj reviji u Milanu, trudeći se da ne dođu u kontakt niti da uopće dođe do toga da moraju komunicirati.

No to nije ništa čudno, osobito kada se sjetimo 1992., kada je Turlington dala intervju za New York Magazine, demantiravši Lindu i njezinu izjavu da njih dvije uvijek govore da ne ustaju iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara. 'Nikada nisam to rekla. Nikad nisam odbila nositi nešto, nikada nisam odbila fotografiranje, no cure to stalno rade', otkrila je i dodala:

'Naomi zna biti malo teška. Jako je volim, no svi znaju da je teška. To znači da ju se uvijek mora zabavljati i baviti se njome. Onda će napraviti posao kako spada. Linda je isto teška, no ona je svjesna sebe i svojih nesavršenosti.'

A ono što vjerojatno nisu zamišljale kada su svoje potpise stavile na ugovore s Appleom je da će i njihovo prljavo rublje izaći u javnost i ponovno ih staviti u fokus. Tako je Campbell pred kamerama progovorila o svom drogiranju i ovisnosti 90-ih, čime se zapravo 'branila' od toga što je u djetinjstvu bila napuštena, ali i oporavljala od smrti bliskog prijatelja, dizajnera Giannija Versacea.

plijenili poglede

Cindy Crawford i njen markantni suprug uhvaćeni na romantičnom spoju

Pogledaj galeriju

Naomi je 1999. kolabirala na snimanju nakon petogodišnje ovisnosti o kokainu te je otišla na rehabilitaciju. No to nije bio jedini problem. Bile su tu i tužbe za napad na osobnog asistenta, kojeg je pogodila mobitelom u rujnu 1998., početkom 2000-ih troje asistenata tužilo ju je za fizičko zlostavljanje, a ništa bolje mišljenje o njoj nije imala bivša kućna pomoćnica.

Tek je kasnije činjenicu da je napuštena i da je odrasla bez očinske figure proglasila glavnim krivcem za ovisnost, kao i nasilničko ponašanje. Navodno se tek kada je i sama postala majka dvogodišnje kćeri i sina, rođenog u svibnju ove godine, smirila te je danas puno opuštenija.

Velike udarce doživjela je i Evangelista, a upravo je to vjerojatno razlog zbog kojeg su njih dvije 'najeksplozivnije i najsvadljivije' od njih četiri. Ona je pak u braku s bivšim suprugom bila zlostavljana, otkrivši da je nikada nije tukao po licu, svjestan da ono donosi zaradu. Tek kada ga je mnoštvo drugih žena optužilo za seksualno zlostavljanje, i ona je smogla hrabrosti progovoriti o svemu.

  • +4
Christy Turlington Izvor: Profimedia / Autor: BROSNYC / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Osim toga, Evangelista je samohrana majka, čijeg je sina Augustina njegov otac, francuski milijarder Francois-Henri Pinault, priznao tek naknadno, a posljednjih godina bori se s depresijom nakon što je zahvat zamrzavanja masnih stanica, kojem se podvrgla, pošao po krivu. Da nesreća nikada ne dolazi sama, otkrila je ove godine priznavši da se bori s karcinomom dojke.

A kada je riječ o Cindy i Christy, njihovi su životi oduvijek bili uzori mnogima, pa čak i kada se Crawford razvela od Richarda Gerea i potom udala za Randea Gerbera, s kojim ima dvoje djece. Cindy je u mirovinu otišla 2000. godine, fokusirajući na vlastiti brend te prodaju kozmetike i detalja za kuću s vlastitim potpisom, no i dalje na poziv radi ono što najviše voli.

I dandanas najbliskija je s Christy, s kojom obavezno ode na večeru ako dođe u New York. Najpovučenija od njih, lijepa Christy fokusirala se na humanitarni rad, ali i pomaganje ženama i njihovom zdravlju, što joj je postala preokupacija nakon diplome na Columbiji, gdje je diplomirala javno zdravstvo.

U braku s Edom Burnsom dobila je 19-godišnju kćer Grace, a ona je prošlog tjedna imala svoj debi na reviji Alberte Ferretti na milanskom Tjednu mode.