OTVORILA DUŠU

Naomi Campbell o borbi s ovisnošću: 'Ubijala sam samu sebe i bilo je jako bolno'

21.09.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Britanska manekenka Naomi Campbell nikada se nije sramila svoje borbe s ovisnošću o kokainu i alkoholu, a u dokumentarnoj seriji 'The Super Models' ispričala je da je situacija bila toliko loša da je mislila da neće preživjeti

Britanska zvijezda Naomi Campbell u svijet mode ušla je kad je imala svega petnaest godina, a pritisak koji je osjećala kao dijete u svijetu odraslih bio je golem. Bila je i dan danas je jedna od najvećih supermodela svih vremena, a u dokumentarcu 'The Super Models' otkrila je kako je izgledao njezin svijet na vrhuncu karijere.

Iako bi mnogi gledajući njezin uspjeh mislili da je Britanka bila sretna i ispunjena, istina je upravo suprotna.

Tijekom devedesetih Naomi Campbell bila je na vrhuncu svoje karijere, a poznati dizajneri žudjeli su za time da baš ona bude zaštitno lice njihovih modnih kampanja.

Međutim, manekenka je otkrila da je tada bila toliko ovisna o drogama da je umalo umrla.

'Kad pokušavate nešto prikriti, svoje osjećaje, govorila sam o napuštenosti. Pokušala sam to nečim prikriti. Ne možeš to pokriti. Ubijala sam se. Bilo je jako bolno', ispričala je.

Kokainu se okrenula kako bi se nosila s traumom iz djetinjstva i smrću talijanskog dizajnera i bliskog prijatelja Giannija Versacea. Njegov odlazak i prerana smrt pogodili su Naomi kao njegovu prijateljicu i blisku suradnicu, a korištenjem droga pokušavala je prikriti tugu.

'Bio je vrlo osjetljiv na to da me osjeti, kao, gurnuo me. Gurnuo bi me da izađem van i idem dalje kad nisam mislila da to u sebi imam. Pa kad je umro, moja je tuga postala velika', ispričala je.

Borila se s ovisnošću pet godina, a situacija je bila takva da se jedanput čak i srušila tijekom snimanja 1999. godine. Tada je odlučila otići na rehabilitaciju za koju kaže da je jedna od najboljih stvari koje je mogla učiniti za sebe. Britanka se nikada nije sramila svoje borbe s ovisnošću, a vrijeme između 1998. i 2005. nazvala je posebno lošim periodom tijekom kojeg se izbjegavala pogledati u ogledalo.

'Odlučila sam otići na rehabilitaciju. Bila je to jedna od najboljih i jedinih stvari koje sam mogla učiniti za sebe u to vrijeme. Trebalo mi je mnogo godina da radim na tome i da se nosim s tim. I još uvijek se ponekad pojavi. Ali tek sada imam alate kako se nositi s tim sada kada se pojavi', komentirala je Campbell svoj odnos s ovisnošću.

VIP UZVANICI

Zbog revije Louis Vuittona u Pariz stigle najveće svjetske face

Pogledaj galeriju