sporna objava

Nije baš sve idilično kako se čini: Naomi Campbell i Linda Evangelista su u tajnoj svađi?

22.09.2023 u 17:11

Bionic
Reading

Osim novih trendova aktualni tjedni mode uzburkali su ionako napete odnosne u modnom svijetu. Sada su se u fokusu našli supermodeli Naomi Campbell i Linda Evangelista koje su se čak i prestale pratiti na Instagramu

Slavni supermodeli Naomi Campbell i Linda Evangelista zajedno su izašle na modnu pistu tijekom Vogueove svjetske revije u Londonu prošlog tjedna, ali nagađanja o njihovoj svađi pojavila su se nakon što 53-godišnja Naomi nije označila Lindu u svojoj objavi.

Kanadska manekenka primjetno je izostala u nizu tagiranih slavnih dama u kojem su bile Cindy Crawford (57) i Christy Turlington (54) koje su se na pozornici pojavile uz modne ikone devedesetih.

Pomnim pratiteljima taj detalj nije promaknuo te su vrlo brzo u komentarima postavili pitanje zašto Linda nije označena. 'Taaaako Linda nije označena. Što se događa između njih dvije? Vrlo tužan trenutak, glasio je samo jedan od brojnih komentara.

Glasine o njihovoj svađi dodatno su se počele širiti kada Naomi i Linda nisu sjedile jedna pored druge tijekom prisustvovanja Kim Jonesovoj kolekciji za Fendi tijekom Milanskog tjedna mode. Umjesto da sjede jedna pokraj druge, između Naomi i Linde sjedilo je petero ljudi, a Naomi je sjedila pokraj kolegica supermodela Kate Moss i Demi Moore, dok je Linda sjedila pokraj Suki Waterhouse i Naomi Watts.

Također je otkriveno da je Naomi u srijedu prestala pratiti Lindu na Instagramu. Tprestanak praćenja poprilično je iznenadio njihove obožavatelje budući da je njihova serija The Supermodels objavljena na Apple TV+. Serija od četiri dijela fokusirana je na top modele 1990-ih s Naomi i Lindom koje su se pridružile Christy i Cindy u postavi.

Seriju su režirali dobitnik Oscara Roger Ross Williams i Larissa Bills, dok su je izvršni producirali Brian Grazer i Imagine Documentaries Rona Howarda.

Inače, podrijetlom iz južnog Londona, Naomi se etablirala među tri najprepoznatljivije i najtraženije manekenke kasnih 1980-ih. Neposredno prije nego što je napunila 16 godina, bila je na naslovnici britanskog Ellea, a 1987. postala je prva crna djevojka s naslovnice britanskog Voguea od 1966. godine.

S druge strane, Linda se smatra jednim od najuspješnijih i najutjecajnijih modela svih vremena. Pojavila se na više od 700 naslovnica časopisa, a prvenstveno je poznata po tome što je dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela i izrazu: 'Ne budim se za manje od 10 tisuća dolara na dan'.

Iako je Naomi posljednjih godina redovito lice na modnoj sceni, za Lindu je izlazak na pozornicu Svjetske Vogue revije bio veliki trenutak i prekretnica.

  • +6
Linda Evangelista Izvor: Profimedia / Autor: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia